Brezilya Merkez Bankası, faiz artırdı

Küresel ölçekte merkez bankaları para politikası kurullarından faiz kararları gelmeye devam ediyor.

Brezilya Merkez Bankası, faiz artırdı
Brezilya Merkez Bankası, faiz artırdı
GİRİŞ 16.06.2022 10:32 GÜNCELLEME 16.06.2022 10:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Küresel bazda merkez bankaları enflasyonla mücadelede şahinleşmeye devam ediyor.

Reuters tarafından düzenlenen ankete katılan 30 ekonomistten 25'i Brezilya Merkez Bankası'nın faizleri 50 baz puan artırılacağı tahmininde bulunmuştu.

FAİZ BEKLENTİLERE PARALEL ARTTI

Brezilya Merkez Bankası, dün politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak 50 baz puan artırdı ve faiz artırımlarının devam edeceği sinyali verdi.

Brezilya'da repo faizi yüzde 13,25 oldu

Brezilya Merkez Bankası'nın "Copom" olarak bilinen para politikası kurulu politika faizini 2017 başından beri en yüksek seviye olan yüzde 13,25'e çıkardı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yabancılar işi bilmiyor. Bizim reisi dinleseler faizi düşürseler enflasyon sorunları kalmayacak ama işte. Akilsızlar ne yapalım. Her biri faiz artırıyor niyeyse. Halkını düşünen yok aralarında demek. Çok şükür bizim reis var, gam yok.
    Cevapla