Milyonluk siteler arasında imece usulü hasat

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde milyonluk siteler arasında ekimi yapılan mercimeğin hasadı 'imece' usulü ile yapılıyor.

Milyonluk siteler arasında imece usulü hasat
Milyonluk siteler arasında imece usulü hasat
GİRİŞ 16.06.2022 10:09 GÜNCELLEME 16.06.2022 10:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çiftçilerin hasadı devam ediyor. Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, milyonluk siteler arasında mercimek eken çiftçi hasada başladı. Sabahın erken saatlerinde imece usulü ile mercimek hasadını sürdüren çiftçi, son zamanlardaki yağışlarla birlikte verimden memnun olduğunu dile getirdi.

BEREKET YAĞIYOR

Çiftçi Celalettin Polat, 70 dönüm mercimek ektiklerini ve patosunu yaptıklarını söyledi. Hasat zamanı olduğunu hatırlatan Polat, “Gördüğünüz gibi beton bloklar arasında bereket yağıyor. Gerçekten bu senenin kurak geçmesi ve son zamanlardaki yağışlarla birlikte çok şükür iyi. Şu anda beklediğimizi karşılıyor. Devlet destek veriyor. Ama biraz daha iyileştirilmesi lazım.

Şu anda 6-7 çalışanımız var. Sabah saat 07.00’de patosa başladık. Akşam saat 19.00’a kadar devam edecek. Havaların sıcak olmasına rağmen yine gayret ediyoruz. Samanı hayvana vereceğiz. Mercimeği de büyük ihtimalle satarız.

Beton bloklar arasında çiftçilik yapmak biraz zor. Şartlar zorlaştırıyor. Çoğu insanın gezmesinden dolayı, ekinin içinden geçmesi mahsulü yatıyor, mahvediyor. O yüzden biraz sıkıntı yaşıyoruz. Şükür beton bloklar arasından bereket de yağıyor” dedi.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 3
  • Emrullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Çoğalan insan nüfusunun geleceği ve doymak bilmeyen aç midelerimiz. Doymayan gözlerimiz için doğayı tarlayı ve hayvanları mahvedecegiz. Hadi ev almayın araba almayın beton yapilarda oturmayın madem doğayı yok etmek istemiyorsunuz
    Cevapla
  • Gülce 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim oralar orası ve ne yazık ki her yıl biraz daha çoğalıyor o beton bloklar.. ekin yapılmaya müsait birçok yer imara açılıyor, modern ve lüks görüntü oluşturmak pahasına doğa katlediliyor, tarım baltalanıyor. Üstüne öyle çirkin yapılar ki, akşam vakti dışarıdan şehre girişte gökyüzü yerine onların devasa spot ışıklarıyla karşılaşmak işkence gibi hepsi birbirinin aynı koca ve çirkin yapılar, ekin yapılması gerekilen yerleri işgal etmeye devam ediyorlar.
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gülce hanım aslında kendinize göre haklısınız fakat unutmayın ki o devasa yapılara 1000 kişiyi sigdirabilirsiniz fakat yüksek olmayan yerlerde tarımı daha çok katleder ve açık arazi bulamazsınız mantık bu evet yüksek yapılar yayılabilir ama sizin bir tarafı tercih etmeniz gerek ya yayılması olacak binalar ya da yüksek sizin iki isteğiniz olmaz mantık olarak
    Cevapla