Asgari ücrete ara zam formülü! İşte üzerinde çalışılan maddeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler yapılması yönünde talimat verdi. Erdoğan'ın talimatı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili kurumlarla çalışma başlattı.

GİRİŞ 16.06.2022 08:10 GÜNCELLEME 16.06.2022 11:27
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Milyonlarca çalışanın gözü bu yıl için yüzde 50.5 artışla 4 bin 253 lira olarak belirlenen asgari ücrette ara zamma çevrildi. Asgari ücrete ara zamda 6 aylık enflasyon oranında artırım, yıllık enflasyon farkının yansıtılması, işverenin prim yükünün hafifletilmesi formülleri üzerinde çalışılıyor.

AYLIK BELİRLEYEBİLİR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret konusunda ilgili kurumlarla çalışma başlattı. Bakanlığın teklifi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıp yeni asgari ücreti ister yıllık ister aylık belirleyebilecek. Bunun üst sınırı iki yıl olacak. 4 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak haziran ayı enflasyon oranının ardından ilk altı aylık enflasyon oranı belirlenecek, memur ve emeklilere yapılacak zam oranı açıklanacak. Asgari ücretliye ara zamda 6 aylık zam oranı da belirleyici olacak. Yılın ilk 5 ayında enflasyon yüzde 35.64 olmuştu.

PRİM YÜKÜ MASADA

Asgari ücrette gelir vergisi kaldırılmıştı. Brüt asgari ücrette 760 lira prim kesintisi bulunuyor. İşveren açısından da 876 liralık prim maliyeti bulunuyor. Asgari ücrete ara zam durumda işverene prim desteği seçeneği değerlendiriliyor.

3 ÖNEMLİ ADIM ATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiyle tüm kesimleri rahatlatacak 3 adım atılacak.

Buna göre, temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretliler rahatlatılacak. Yılbaşında tüm çalışanların durumları gözden geçirilerek, herkesin hakkını alması sağlanacak.

Sosyal yardım şemsiyesi genişleterek hiçbir vatandaş enflasyona ezdirilmeyecek.

AK Parti enflasyondan etkilenen işçi, memur, emekli, çiftçi, kamu görevlisi, yaşlı, genç bütün kesimlere yönelik anket yaptırıyor.

Gelen taleplere göre sosyal politikalar ve ekonomik destekler güncellenecek.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ / HAZAL ATEŞ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 114
  • Vatansever 1969 1 yıl önce Şikayet Et
    SSK/Bağkur emeklilerinin maaşlarını asgari ücretle sabitleyin .
    Cevapla
  • Caner 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar çok para olsa yetmiyor Allah bereketini versin
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    sözleşmeli memura kadro verilsin,nokta başka yol aramayın kendinizi kandırırsınız
    Cevapla
  • Afilli 1 yıl önce Şikayet Et
    Acil eyt çalışamıyoruz kimse iş vermiyor.
    Cevapla
  • Yılmaz Coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    SSK Bağkur emeklisi ne ayrı memur emeklisi ne ayrı asgari ücreti ayrı zam olmamalı herkese eşit zam yapılmalı intibak yasası çıkmalı 2000 sonrası emekli olanların maaşı düzeltilmeli özellikle düşük maaş alan SSK Bağkur emeklilerine enflasyon artı fark verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle