Babalara 32 milyar TL harcayacağız

Babalar Günü’ne sayılı günler kala perakende sektöründe hareketlilik hızlandı. Hazır giyimden aksesuvara, kozmetikten teknolojiye birçok sektörde 32 milyarlık ciro bekleniyor

Babalara 32 milyar TL harcayacağız
Babalara 32 milyar TL harcayacağız
GİRİŞ 15.06.2022 14:00 GÜNCELLEME 15.06.2022 14:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Pazar günü kutlanacak Babalar Günü çarşı, pazar ve AVM'lere hareketlilik getirdi. Hazır giyim, teknoloji ve ayakkabı gibi sektörler başta olmak üzere tüm alanlarda perakende sektöründe canlanma yaşanıyor.

Cirolarda en az yüzde 25-30 arası bir artış bekleniyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi, geçen yıl Babalar Günü döneminde alışveriş cirosunun 25 milyar TL olarak gerçekleştiğini belirterek, "Bu yıl Babalar Günü online alışverişlerinde yaklaşık yüzde 30 oranında artış olmasını ve toplamda 32 milyar TL üzerinde bir ciro bekliyoruz. En çok satın alınan ürünlere baktığımızda gömlek, kravat, cüzdan, saat gibi klasik babalar günü hediyeleri ilk sıralarda yer alıyor" dedi.

Ortalama sepet tutarının 350 TL'den başladığını belirten Ekmekçi, "Anneler gününde de geçtiğimiz yıla oranla ortalama yüzde 30 oranında artış oldu. Geçtiğimiz yıl önceki yıllarda olduğu gibi hediye olarak en çok kıyafet ve ayakkabı tercih edildi" diye konuştu.

PANDEMİ TÜKETİCİYI ETKİLEMEDİ

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel pandemiye rağmen özel günlerde tüketici davranışlarında bir değişiklik olmadığını belirti. Bu hafta perakendenin hareketli geçeceğini belirten Öncel, cirolarda en az yüzde 25-30'luk artış olacağını vurguladı. Orka Holding Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu Biberoğlu ise "Babalar Günü haftasına girmemiz ile birlikte satışlar artmaya başladı. Genel olarak satışlardan memnunuz" dedi.

ENFLASYON CİROYU ETKİLEMİYOR

KIĞILI Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, Babalar Günü'nde geçen yıla oranla yüzde 100 artış beklediklerini belirterek, "Enflasyondaki artış maalesef ürün etiketlerine yansıyor. Bir ay önce aldığınız ürünü bir ay sonra zamlı fiyatla satın alıyorsunuz, bu da tüketici üzerinde biraz olsun etki yapıyor ama cirolarda çok fazla etki göstermiyor. Geçtiğimiz aylar gayet iyi bir performans yakaladık. Babalar Günü'nde gömlek, tişört ve takım elbise daha çok talep gören ürünlerimizin başında geliyor" dedi.

Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, Babalar Günü'nde cirolarının yüzde 10-15 artmasını beklediklerini belirterek, "Yaşanan fiyat güncellemeleri genel olarak tüketici davranışlarını etkiledi. Ama biz Saat&Saat olarak bu durumdan en az etkilenmek için bu güncellemeleri minimum seviyede tuttuk" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu alışveriş çılgınlığı çok kötü bişey.. Hediyeleşmek sünnettir ama israf çok.. Lağzım olmayan bişeyi niye alıyoruz
    Cevapla
  • Maraşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Babalar günü geldi Kravat, saat , gömlek zam yüzde 50 yolda, fırsatçılar iş başında 32 milyar ciro geliyor
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimse aç değil müsrifliğe gelince para bulunuyor
    Cevapla
  • Fazıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani millet açtı perişandı 32 milyar beklenti var nedir bu tüketim hastalığı.
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes senin gibi fakirmi
    Cevapla
  • Şakirr 1 yıl önce Şikayet Et
    Analar babalar sevgililer ve diğer günler kapitalizmin oyunu tuzağı. Tüketim alışkanlığı uyuşturucudan daha tehlike hale geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle