FED faiz kararını bugün açıklayacak: Altın fiyatlarını etkileyecek

ABD Merkez Bankası FED faiz kararını bugün duyuracak. Beklentiler ise 50 veya 75 bazlık bir faiz artışı yönünde.

FED faiz kararını bugün açıklayacak: Altın fiyatlarını etkileyecek
FED faiz kararını bugün açıklayacak: Altın fiyatlarını etkileyecek
GİRİŞ 15.06.2022 09:00 GÜNCELLEME 15.06.2022 09:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Piyasalar, ABD Merkez Bankası FED'in bugün açıklayacağı faiz kararını bekliyor.

Küresel piyasada artış gösteren enflasyon sebebiyle bankanın faizi büyük miktarda artırması öngörülüyor.

"75 BAZ PUANLIK BİR FAİZ ARTIŞI KONUŞULUYOR"

TRT Haber'in aktardığına göre, ABD'de enflasyon kararı açıklanana kadar 50 baz puanlık bir artış beklentisi olduğunu anımsatan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çetinkaya, "Enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesine bağlı olarak 75 baz puanlık bir faiz artışı konuşulmaya başlandı" dedi.

FED'in kararının bir diğer etkisi de emtia fiyatları üzerinde. Kararla petrol ve altın fiyatlarında da yön belli olacak. FED Başkanı Jerome Powel'ın yapacağı açıklama da yakından takip edilecek.

"ALTIN YUKARI YÖNDE HAREKET EDEBİLİR"

Küresel piyasalar açısından dolara ulaşma maliyetinin ciddi olarak artacağını söyleyen Prof. Dr. Çetinkaya, "Likiditeye ulaşma maliyetleri artacak. Hem Rusya-Ukrayna krizinin devam etmesi hem de FED'in ve ESB'nin alacağı kararın net bir şekilde belli olmamasına bağlı olarak altındaki hareketin de yukarı yönlü olabilme ihtimalinin güçlü olduğunu söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

FED, MAYISTA FAİZİ 50 BAZ PUAN ARTIRDI

ABD Merkez Bankası, mayıs ayındaki toplantıda 50 puanlık faiz artışına gitmişti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 3
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yüksek sesle ve ihtimalle olmasa bile 100 puanlık artırımlar dahil yatırım kuruluşu raporlarına olasılık olarak girmeye başladı. 75 baz puan hiç şaşırtıcı olmaz. Dünya bu kadar sıkılaşırken biz faiz indirimi ve gevşek para politikasıyla uğraşıyoruz. Üç beş ihracatçı kazansın tabi. Enflasyon altında ezilen maaşlı çalışanın kıymeti yok.
    Cevapla
  • Akif Armutçu 1 yıl önce Şikayet Et
    faizi artırınca dolar en az 25 lira olur.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    FED parasını faizle ülkesine döndüreceğini iki yıl önceden ilan etti, hazır olun zayıf ekonomiler sarsılır dedi. Tahmin edin kim sarsılıyor.
    Cevapla