Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Memur-Sen heyetini kabul etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Memur-Sen heyetini kabul etti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Memur-Sen heyetini kabul etti
GİRİŞ 15.06.2022 03:17 GÜNCELLEME 15.06.2022 03:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Yalçın, ziyaretteki konuşmasında, 600 puanlık ek gösterge artışının önemli olduğunu belirterek, "Emekli kamu görevlilerinin ekonomik durumunu iyileştirmek ve onları refaha kavuşturmak için ek gösterge artışına ilave olarak, tazminat yansıtma oranlarında da yapılacak bir iyileştirme beklentileri karşılayacak ve genel bir memnuniyet üretecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, ek gösterge düzenlemesinde bazı unvanların emekli aylıklarında daha yüksek artış sağlayabilecek şekilde ele alınmasının mevcut hiyerarşik yapıyı bozabileceğine dikkati çekerek, yükseköğrenim mezunu 2200 ek göstergedeki bir kamu görevlisinin ek göstergesinin 2800'e yükseltilmesine rağmen tazminat yansıtma oranının yükseltilmemesi sebebiyle bu çalışanın emekli aylığını sadece 118 lira artırdığını belirtti.

Yansıtma oranlarında artış talep eden Yalçın, "Tazminat yansıtma oranları arasına yeni kademeler konularak kamu görevlileri arasında emekli aylığı dağılımı noktasında adil sonuç üretecek bir kanun teklifi Meclise getirilmeli." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek göstergenin sadece 4 sınıf memura verilmesi diğer memurlar arasında üzüntü, değersizlik duygusu ve hayal kırıklığına yol açmıştır. Bunun telafisi 1. dereceli tüm memurlara 36000 ek göstergenin verilmesidir.
    Cevapla
  • muzafer ipek 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Koruma güvenlik amir yönetiçiyim benimle benim memurumun ek göstergesi ayni böyle bir düzenleme eşitlik değil saygılar.
    Cevapla
  • Osman Kekillioğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için şu aile yardımı mutlaka gündeme gelsin komik rakam olmasın
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge neden sadece 4 meslek grubuna verildi? Bunların diğer memurlardan ne üstünlüğü var? Diğer memurları küstürdünüz, ayrımcılık yapıldı. Anayasanın eşitlik ilkesine ne oldu?
    Cevapla
  • m.ipek 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kabul etmiyoruz bir an evel düzeltilmesi talebimiz
    Cevapla
  • Istanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonradan Herkese yapıldı haberiniz yok mu
    Cevapla
  • Hakkan 1 yıl önce Şikayet Et
    2008 sonrasi memur olanlarin hak kayiplarini iade edin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle