Petrol için şaşırtan tahmin: 85 dolara düşecek

Fitch Ratings, 2022, 2023 ve 2024 yılları için petrol ve gaz fiyatı tahminlerini güncelledi. Fitch, 2023 ve 2024 tahminlerini 5'er dolar yükselterek 85 ve 65 dolar/varil olarak güncelledi.

GİRİŞ 14.06.2022 14:09 GÜNCELLEME 14.06.2022 14:31
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Brent petrolü için 2022 yılı ortalama fiat tahminini 100 dolar/varilden 105 dolar varile çıkaran Fitch, 2023 ve 2024 tahminlerini 5'er dolar yükselterek 85 ve 65 dolar/varil olarak güncelledi.

Fitch, Hollanda TTF için 2022 yılı doğal gaz fiyat tahminini 25 dolar/mcf seviyesine yükseltirken, 2023 beklentisini 10 dolar/mcf'den 15 dolar/mcf'ye ve 2024 tahminin 7 dolar/mcf'den 10 dolar/mcf'ye çıkardı.

Petrol fiyatlarını yükselten Libya gelişmesiPetrol fiyatlarını yükselten Libya gelişmesi

ABD ham petrolü 121 dolar civarından işlem görürken, Brent petrol de 122 dolarda

Fiyatlamalarda Çin'in salgından dönüşü, sıkılaşan arz görünümü etkili oluyor. Bununla birlikte Fed'in sıkılaşma patikasının ekonomik durgunluğa yol açıp petrolde talep görünümünü ne kadar etkileyeceği de piyasa aktörlerinin üzerinde durduğu bir soru olarak öne çıkıyor.

Araç sahipleri dikkat! Benzine indirim geliyorAraç sahipleri dikkat! Benzine indirim geliyor

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 54
  • Fatih Tokatı 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrol ile Dünya batı Siyonist ülkelerinde sorun yok, İçimizdeki vatan hainleri tarafında petrol firmaları ile irtibatlıdir. TÜSİAD oldukça petrol de çıkar ekonomimizde bozulur TÜSİAD Türkiye Cumhuriyeti düşmanı pkk dhkpc hdpkk destekçileri.
    Cevapla
  • Osman kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Akaryakıt fiyatları acilen geri çekilmeli.. millet batıyor
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah ülkemiz eski osmanlının gücüne dönerde dünyada nerde hain münafık varsa bulup tv ekranlarında cezasını keser....malesef dünyada kafirlerin sayısı azalırken hainler ve münafıklar asalak gibi çoğalıyor....
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    İçerdeki haini belirleyip kılına dokunamazken dünyaya nasıl hesap soracağız.
    Cevapla
  • Baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun çaresi var dünyadaki yaşayan normal halklar arabalarına bitmeyecek mecburiyeti olmayan binmeye bilende sadece toplu taşımaya kadar binse tüm insanlar inanın bunlar mecbur düşürecek ler hatta it gibi yalvaracaklar çünkü depoları yok satamasalar koyacaklar yerleri yok bundan emin olabilirsiniz .
    Cevapla
  • Giyasi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir-iki sene sabredin elk otolar cogalincao akaryakıtı alacak kimse kalmayacak benzin motorin 5 TL ye düşecek ama onlar için çok geç olacak
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ve müttefikleri savas giderlerini böyle telafi ediyor, olan geri kalmis ve gelismekte olan ülkelere oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle