Son dakika haberi: Bakan Bilgin'den temmuz zammı açıklaması

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi Türkiye gerçekleştirecek durumdadır' dedi.

GİRİŞ 14.06.2022 12:45 GÜNCELLEME 14.06.2022 12:58
Bu Habere 270 Yorum Yapılmış

Milyonlarca memur, asgari ücretli, emekli maaş zamlarına odaklandı. Memur ve emeklilerin haziran ayında açıklanacak enflasyonla birlikte 6 aylık fark ve zamları belirlenecek, diğer Çalışanlar için de çalışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den de temmuz ayında maaşlara yapılacak zamma ilişkin son dakika açıklaması geldi.

Bakan Bilgin, "Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği,çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde Temmuz dönemi var. Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEMMUZ ZAMMI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün "İnsanlarımızın döviz alışkanlığını TL'ye çevirmek için çeşitli alternatifleri gündeme alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz. Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200'e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız. Enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat, Mart aylarından itibaren sorunları arkamızda bırakmış olacağız. Rusya-Ukrayna savaşının enerji fiyatlarındaki artışının etkisi olmasaydı hedeflerimize ulaşabilirdik. Savaş, hedeflerimizin yıl sonuna kaymasına neden oldu" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 270
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    çıkın deyinki Erbakan hoca gibi. Maaşlarınızı yüzde yüz artırıyoruz. Zamanında hakime savcıya üst düzey askerlere yaptınız. Seçim kapıda. Siz bilirsiniz.
    Cevapla
  • Witrto 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal be aslan
    Cevapla
  • demdane 1 yıl önce Şikayet Et
    Laf salatası lagaluga lugalaga , ne çalışmaymış arkadaş bir türlü bitmiyor..
    Cevapla
  • vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplumun butun kesinleri diyerek laf salatasi yapiyorsunuz asgari ucretliye zam yok
    Cevapla
  • İçimizden Biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapılanlara değil de yapılmayanlara odaklandıkça birileri algı operasyonlarıyla şu ankinden daha kötü olabilecek yere doğru sürükleyecekler ne yazık ki uyanmak sarsılmak ve kendimize gelme zamanı..
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 gibi olmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle