Gaziantep Büyükşehir'den 'Gazi Ekmek' müjdesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, halkın ekmeğe daha ucuza ulaşabilmesi için belediye bünyesinde “Gazi Ekmek” kurulacağının müjdesini verdi.

Gaziantep Büyükşehir'den 'Gazi Ekmek' müjdesi
Gaziantep Büyükşehir'den 'Gazi Ekmek' müjdesi
GİRİŞ 13.06.2022 17:28 GÜNCELLEME 13.06.2022 17:28

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan haziran ayı 1. birleşiminde; vatandaştan gelen yüksek talep, dünya çapında tırmanan enflasyon oranlarının ekmek ve temel besin gıdalarına yansımasına karşı mücadele kapsamında uygun satışların yapılacağı “Gazi Ekmek” projesinin duyurusu yapıldı.

TEMEL BESİN ÜRÜNLERİ DE YER ALACAK

Projeyle toplamda 40 çeşit ekmek ve unlu mamul ucuza halka sunulacak. Ayrıca Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile kadın kooperatifleri ürünlerinin yer alacağı satış noktalarında halka ürünler piyasa değerlerinin altında sunulması planlanıyor.

110 SATIŞ NOKTASI OLUŞTURULACAK

Gazi Ekmek satış noktaları Şahinbey ilçesinde 70 ve Şehitkamil’de ise 40 olmak üzere toplamda 110 noktada olacak. Talepler doğrultusunda kapasite ve satış noktaları arttırılacak. Satış noktalarında francala tipi ekmekler ile köy, ekşi mayalı, tam buğday unlu, rol, hamburger, tost, kepekli, mısır ekmeği gibi çeşitlendirilmiş ekmekler, glütensiz unla yapılan ürünler diğer unlu gıdalardan oluşan 40’tan fazla ürün yer alacak.

İLK ÜRETİM MESLEK LİSELERİYLE YAPILACAK

Proje kapsamında fabrika kurulumuna kadar taleplerin hızla karşılanması amacıyla ilk olarak meslek liselerinin fırınları ve yüksek kapasiteli ekmek üreticileriyle üretim yapılacak. Gazi Ekmek Fabrikasının ve yüksek kapasiteli üretim araçların kurulumuyla, Büyükşehir Belediyesi kendi tesisinde ekmek yapımına başlayacak.

ŞAHİN: HALKTA BU ÇALIŞMA İÇİN BÜYÜK BİR TALEP VAR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Fatma Şahin, Ramazan ayında bir kampanyayla ihtiyaç sahibi vatandaşların ucuz ekmek almasının sağlandığını hatırlatarak şunları söyledi:

“İstanbul Halk Ekmeği ve diğer illerde çalışan sistemi ekiplerimiz incelediler. Biz gastronomi şehriyiz. Yüksek kapasite üretimine sahip makinanın gelmesi 6 ay sürüyor, ama halkta bu çalışma için büyük bir talep var. İlk yüksek kapasiteli ekmek fırınlarını çalıştık. Sonrasında meslek liselerinde çalışma yaptık. Meslek liselerinin ekmek üretim konusunda yüksek bir kapasitesi var. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Meslek liselerinin bu kapasitesini kullanacağız. Ayrıca fazla kapasitesi olan ve satışından daha fazla üretebilecek fırınlarla da çalışacağız”

SUNULACAK ÜRÜNLERİN MALİYETİ PİYASANIN ALTINDA OLACAK

Gazi Ekmek satış noktalarında sunulacak diğer ürünler hakkında bilgi veren Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin ürettiği ürünlere burada yer vereceğiz. Bu ürünler çok kaliteli. Bu ürünlerin piyasanın yüzde 30, yüzde 40 altında fiyatları var. Bir de kadın kooperatiflerinde çıkardığımız ürünler var. Oğuzeli’deki kadınlarımızın ürettiği nar ekşisi gibi. Ayrıca tarım okulunda kadınlar pekmez gibi birçok ürün üretiyor, freeze dry yöntemli dondurulan ürünler var. Bunların maliyetleri piyasanın altında. Dünyada ham madde ve yüksek enerji maliyetlerinden dolayı oluşan yüksek enflasyonlar var. Kim hızlı bir şekilde bu durumu toparlarsa rekabet etme gücünü arttıracak. Bizim şöyle bir avantajımız var. Biz bu coğrafyada hep dirençli olmak zorunda olduğumuzdan bizi hızlı hareket etme zorunluluğuna götürüyor.”

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt