DİSK'ten asgari ücret açıklaması

Asgari ücret tespit komisyonunun toplanmasını talep eden DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, asgari ücrete yılda dört kez zam yapılması gerektiğini söyledi.

DİSK'ten asgari ücret açıklaması
DİSK'ten asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 13.06.2022 13:25 GÜNCELLEME 13.06.2022 13:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, zamların durdurulması ve asgari ücrete zam yapılması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Beyoğlu'ndaki İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, zamların durdurulmasını ve ücretlerin artırılmasını istediklerini söyledi.

"DÖRT KEZ ZAM YAPILMALI"

Enflasyon nedeniyle maaşların azaldığını, bu yüzden asgari ücret tespit komisyonunun toplanmasını talep ettiklerini anlatan Çerkezoğlu, asgari ücrete yılda dört kez zam yapılması gerektiğini ifade etti.

Çerkezoğlu, taşeron işçiliğin de kaldırılmasını ve işçilerin kadrolu olması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet enflasyonun en az %150 oldugunu kabul etmıyorkı.adamın kurumu %70 diyor yerseniz.
    Cevapla
  • Türkiye, 1 yıl önce Şikayet Et
    Köydeki insanların göç etmesine neden olmak yerine, üretime katkıda bulunmaları için üretim maliyetlerinde ve ürünlerin satışında köylere destek verilmelidir. Köyde bulunan kesim ülke nüfusunun %17'si civarındadır, olanlarında bir kısmı yaşlı nüfustur.
    Cevapla
  • kiracı maaşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiraların 3 4 bin lira arttığı bir devirde maaşların en az yüzde yüz iki kat artırılması gerekli. zaten enflasyon uçmuş parada basılıyor. daha ne olabilir. maaşları iki ye hatta üçe katlamak ancak alım gücünü eski haline yaklaştırabilir. öyle korkulduğu gibi enflasyon uçmaz. en azından gariban maaşlı vatandaşda borcunu öder, mutfak masrafını karşılar kirasını öder. azmış doymazlar zaten her an vardır. bizleri bu açgözlülere ezdirmeyin reis
    Cevapla