İran'da dolar rekor kırdı!

İran'da son aylarda yükselişi durdurulamayan dolar kuru 33 bin tümen bandını aşarak, tarihi rekorunu kırdı.

İran'da dolar rekor kırdı!
İran'da dolar rekor kırdı!
GİRİŞ 12.06.2022 20:41 GÜNCELLEME 12.06.2022 21:52
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD'nin İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan ayrılmasının ardından ülkede tümenin dolara karşı değer kaybı yüzde 190'ı aştı. Ocak ayında 13 bin 350 tümen civarında işlem gören İran para birimi, yıl başından bu yana dolar karşısında yüzde 48'in üzerinde değer kaybetti.

İran'da bugün 1 ABD Doları'nın değeri döviz piyasasında 33 bin 250 bin tümen üzerinden işlem görürken, 1 euro 34 bin 770 tümene kadar yükseldi. Ülkede 1 Türk Lirası ise bin 920 tümenden işlem görüyor.

Diğer yandan ülkede önü alınamayan dolar kuru artışı nedeniyle Tahran büyük pazarında bazı esnaflar dükkanlarını kapatarak hükümeti protesto etti. Pazar esnafı dolar kuru artışına tepki olarak, "Bizim sorunumuz çözülmezse Tahran’da kıyamet olur", "Kepenkleri indirin, hepimiz biriz" sloganları attı.

İran Merkez Bankası Başkanı Ali Salihabadi ise ülkede yeterli miktarda döviz olduğunu ve sorunun kısa zamanda giderileceğini belirterek, "Döviz kuru işlemlerini artıracağız. Merkez Bankasında döviz rezervlerimiz artış gösteriyor ve piyasaların ihtiyacını karşılayacak rezerve sahibiz. Piyasaların gerçek ihtiyacını karşılayarak para birimimizi yukarı çekeceğiz" dedi.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • korkma 1 yıl önce Şikayet Et
    yav biz 6 sıfır atmasak 172000000 tl olacaktı dolar. onlarda atsın 6 sıfır...
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar para birini kökten değiştirdi
    Cevapla
  • Gürbüz Dayı 1 yıl önce Şikayet Et
    bzide de hergün kırıyor demekki neymiş.....
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    mollaların cebini kucalayın sorun çözülür
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de 100 de 300 değer kaybetti 1.5 senede.
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman düşseler elimizi uzattık kardeş muamelesi yaptık ama hep kuyumuzu kazdılar daha beter olsunlar petrol yeyip içsinler artık ne diyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle