Almanya enerjide tasarrufa gidiyor: Duş sürenizi 5 dakikaya indirin

Artan enerji fiyatlarına çözüm arayan Almanya, çareyi enerji tasarruf kampanyasında buldu. Ekonomi ve İklim Bakanlığı, vatandaşlara 'duş başlığının değiştirilmesi, ofislerde tasarruflu ampul kullanılması' gibi öneriler sundu.

Almanya enerjide tasarrufa gidiyor: Duş sürenizi 5 dakikaya indirin
Almanya enerjide tasarrufa gidiyor: Duş sürenizi 5 dakikaya indirin
GİRİŞ 11.06.2022 22:35 GÜNCELLEME 11.06.2022 22:37
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşının ardından artan elektrik ve gaz fiyatlarıyla başa çıkamayan Almanya, enerjide tasarruf eylem planını açıkladı.

Ekonomi ve İklim Bakanlığı'nın açıkladığı planda, Almanya'da kullanılan enerjinin yüzde 29'unun hanelerde tüketildiğine dikkat çekildi.

Hazırlanan planda vatandaşlara 'duş başlığının düzenli olarak değiştirilmesi, ofislerde tasarruflu ampul kullanılması' gibi öneriler yapıldı.

Enerji tasarrufunun, sıcak suyun az tüketilmesiyle sağlanabileceğinin altı çizildi. Duş süresinin 5 dakikaya düşürülmesi tavsiye edildi.

Bakanlık, tencerenin kapağının kapalı tutulması ve yemek pişmeye yakınken ocağın söndürülmesi gibi önerilerde de bulundu.

Dikkat edilmesi halinde hane başına yıllık 320 euro tasarruf yapılabileceği ifade edildi.

"Enerjiden tasarruf eden herkes, Almanya'nın Rus ithalatına daha az bağımlı hale gelmesine ve iklim için bir şeyler yapılmasına yardımcı olacak" vurgusu yapıldı.

Tasarruf için reklam kampanyası

Eylem planını duyuran Ekonomi ve İklim Bakanlığı,örnek olmak amacıyla bakanlık yerleşkesindeki gece aydınlatmasına son verecek. Uygulamanın yaygınlaşması için bilgilendirici reklamlar da yapılacak.

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Aliço 1 yıl önce Şikayet Et
    Krizlerin zamların ekonomik sıkıntılar ın 2 yıllık pandemi ve savaş ın neden olduğunu sadece ülkemizde değil küresel yaşandığının resmi
    Cevapla
  • Aliço 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomimiz nasıl diye soran artniyetli liler iki yıllık pandemi nin ve savaş la dünya ekonomisi iyi mi ki senin iyi olsun örnek gösterdikleri Avrupa gibi 100 yıldır sanayileşirken biz ne yaptık onu sorun
    Cevapla
  • meslek lisesi staj 1 yıl önce Şikayet Et
    evde soylesen banyoyadamı karisiyorsun deyip bin pişman eder bizim halk malesef tasarrufu cimrilikle karıştıran bir halkimiz var
    Cevapla
  • Trtr 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne o len hani enflasyon %7 di.Tüm Avrupada en az %50 enflasyon var şuan ülkemizin kıymetini bilin yurtdışındaki yaşayanların çoğu Türk , Türkiyeye gelmek için can atıyor
    Cevapla
  • konya 1 yıl önce Şikayet Et
    600 vekillerin israflarını kesin şuanda ekmek 1 lira olur. yukardakiler cennetini yaşasın alt orta kesim cehennemi yok böyle bir din böyle bir ahlak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle