ABD'de benzin fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı

Süper güç olarak bilinen ABD'de benzinin ortalama fiyatı galon (yaklaşık 3,8 litre) başına 5 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de benzin fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı
ABD'de benzin fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı
GİRİŞ 11.06.2022 22:00 GÜNCELLEME 11.06.2022 22:00
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Amerikan Otomobil Birliği verilerine göre, ülkede benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 60'ın üzerinde artış gösterdi.

Ortalama benzin fiyatı aylık bazda yaklaşık yüzde 14 artarken, benzin fiyatındaki haftalık artış yüzde 4'ü buldu. ABD'de ilk kez benzinin ortalama fiyatı galon başına 5 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bölgelere göre farklılık gösteren benzin fiyatları, Kaliforniya eyaletinde 6,43 dolara yükseldi. Benzin fiyatlarında Kaliforniya'yı, 5,64 dolar ile Nevada, 5,56 dolar ile Alaska ve Illinois, 5,54 dolar ile Washington takip etti. Ülkenin 21 eyaleti ile başkent Washington DC'de benzinin ortalama fiyatı 5 doların üzerinde kaydedildi.

REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI

ABD'de benzin fiyatları, son 8 haftada istikrarlı bir şekilde yükseliş göstererek rekor üstüne rekor kırmıştı. Benzin fiyatlarındaki artışta, küresel petrol fiyatlarındaki yükseliş etkili olmuştu.

BRENT PETROL 120 DOLARI AŞTI

Küresel piyasalardaki talep artışı ve üretimin yetersiz kalacağı endişeleriyle Brent petrol ile Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı 120 doların üzerine çıktı.

ABD'DE ENFLASYON 41 YILIN ZİRVESİNDE

Ülkede benzin fiyatlarındaki yükseliş enflasyonist baskıların yoğunlaşacağına dair endişeleri de körüklerken, ABD'de enflasyon benzin, gıda ve barınma fiyatlarındaki artışların etkisiyle mayısta yıllık yüzde 8,6 ile 41 yılın yeni zirvesine çıkmıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 96
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö-Sabetayist-Ermeni-Rum-DHKPC-PKK kriptoları dünyada ekonomik kriz olduğuna dair haberlerin gözükmesini istemiyor, çünkü yerli ve milli devleti iktidardan indirebilmek için sadece Türkiye'de ekonomik darboğaz varmış gibi algı yapmaya devam etmek istiyorlar. Şuan dünyada bir ekonomik kriz var(Pandemi-Terör-Savaş-Kıtlık-Küresel iklim değişikliği). Bizim daha çok etkilenmemizin sebebi yalnız olmamız ve enerjiye her sene 55 milyar dolar para vermek zorunda olmamız, savaş ve terörün Türkiye'nin yanı başında olması. AB-D'nin Doğu Akdeniz ve beka operasyonlarımız yüzünden bize ambargolarıda cabası. Kuzey Suriye-Irak tazminat olarak acil ilhak edilmeli. Enerji ve döviz sorunu çözülüür..
    Cevapla
  • Yanlız Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    lan hadi biz parayla alıyozda para veriyoz,abd köpekbalığı gibi petrol kousu aldığı ülkelerden zorla aıyo,buna rağmen satıyo halkına,bizde olsa ağlarlar
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede pahalı diyenler, ABD dünyanın en büyük petrol üreticisi ve ihraç eden ülkesidir, neden orada bedava değil.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesinde petrol çıkan gelişmiş bir ülkenin zam yapmasından bahsediyor. Akıllı düşünün kıyaslarken.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    aglamayi birakin ya. ulan sanki sade Türkiye krizdeymiş gibi. bu ne cahillik ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle