Petrolde heyecanlandıran dev gelişme! Rota Türkiye'ye döndü

Azerbaycan'ın bu ay Azerbaycan-Rusya arasında bulunan Bakü-Novorossiisk boru hattı üzerinden ham petrol ihraç etmeyeceği açıklandı. Söz konusun ihracatın Türkiye-Azerbaycan arasındaki Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattından yapılacağını duyurdu.

GİRİŞ 11.06.2022 17:00 GÜNCELLEME 11.06.2022 17:25
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR, Rusya ile Azerbaycan arasında bulunan Bakü-Novorossiisk hattından bu ay içerisinde petrol ihraç etmeyeceğini bildirdi. Sevk edilecek petrol ihracatına yönelik SOCAR, Türkiye-Azerbaycan arasındaki Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı üzerinden yapılacağını açıkladı.

Konu hakkında bilgi Azerbaycan'ın enerji şirketi SOCAR'dan üç kaynak tarafından verilirken; kaynaklar, SOCAR'ın Haziran'da bu hat üzerinden ihraç etmeyi planladığı 85,000 ton ham petrolü Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı üzerinden sevk edeceğini belirtti.

SOCAR'DAN TÜRKİYE DETAYI

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkan Yardımcısı Khoshbakht Yusifzade, geçtiğimiz günlerde de ileriye dönük petrol ihracatında Azerbaycan-Türkiye arasında bulunan Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı üzerinden sevk edileceğinin sinyalini vermişti.

Yusifzade, ACG'den ihraç edilen 628 milyon ton petrolün 1 Mayıs itibarıyla 458 milyon tonu Türkiye'den de geçen Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattı ile taşındığını kaydetmişti.

KAYNAK: STAR.COM.TR
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrol'ün nereden geldiğinin pek önemi yoktur ; Yeter ki enerji arz güvenliği konusunda , jeostratejik bir ülke olalım . Irak petrolü , İran petrolü , Kazak petrolü ... Hepsi Türkiye üzerinden dünya piyasasına arz edilsin .
    Cevapla
  • Tekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Romanya ayni gaz sahasını yıllar önce buldu, ama yüksek maliyetler nedeni ile fizıbıl bulunmadı, hiç bir uluslararası şirkette yatırıma değer bulmadı...
    Cevapla
  • Alooooo 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyon kardeş,
    Cevapla
  • Dızo 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten dev gelişme. Turkıye de boru hattı nı delip çalsınlar..
    Cevapla
  • cano 1 yıl önce Şikayet Et
    socara fazla güvenmeyin petkimin borsada düştüğü durum ortada ülkeizin sırtından dünya markası oldu socar petkim ise yatırım yapanlar dahil çakıldı kaldı onca kara rağmen tüpraşın yüzde biri kadarda olamadı keser gibi çalışan bir şirket socar hep kendine yontar 1 kuruş temettüde vermez
    Cevapla
  • Cenk 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan petrolü nün bize faydası ne ki biz kendi petrolümüzü bulalım.
    Cevapla
  • isini yap 1 yıl önce Şikayet Et
    zir cahil.
    Cevapla
  • Tamer 1 yıl önce Şikayet Et
    Soruya bak ya
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kira taşınma bedeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle