Kuyumcularda hareketlilik başladı

Son zamanlarda hızla yükselen altın kurunu gören Batmanlı vatandaşlar, yatırım amaçlı aldıkları altınlarını bozmaya devam ediyor.

Kuyumcularda hareketlilik başladı
Kuyumcularda hareketlilik başladı
GİRİŞ 10.06.2022 14:19 GÜNCELLEME 10.06.2022 14:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Batman'da kuyumcu esnafı olan Eren Çoban, son zamanlarda altının hızla yükseldiğini kısa bir süre içerisinde 850 TL olan altının bin 30 TL’ye çıktığına dikkat çekti.

Bu durumun vatandaşları altın bozmaya yönlendirdiğini belirten Çoban, “Açıkçası şu anda ihtiyacı olmadığı halde bozmak zorunda kalıyorlar. Mecbur kalıyorlar. Borcu olanlar var. Almak zorunda kalıyorlar. Yüksek fiyatlardan almak zorunda kalıyorlar. Bir de şöyle bir şey var. Bu kadar yükseldi ama daha da yükselmeyeceği anlamına gelmez. Daha da yükselebilir. Daha da yüksek rakamları görebiliriz. Yani yatırım tavsiyesi olarak vermeyelim ama bu sene içeresinde bin 250-bin 300 seviyelerini de test etmesi normaldir. Bin 300 seviyesini de görebilir. Ama milletimiz bunu yatırım tavsiyesi olarak algılamasın. Bunu siyasi ve ekonomik hareketler belirleyecek” dedi.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadigim bir konu var ben 14 ayar zencir aldin fiyat verdiler neden bu kadar pahali dedim isçilik cok yûksek desiler bu bir. Ayni altini bozdururkende isçilik parasi diye tuksek rakamla düsük bozuyorlar yani bir altinda iki kere isçilik parasi oduyoruz ya Allah askina bu hic bir ulkede yok lutfen devlet buyuklerime sesleniyorum rica ediyorum bunada bir cözûm bulsunlar yoksa biz vatandas olarak hep haksiz kazanc yapanlarin haksizligina ugruyoruz
    Cevapla