İSKİ'den suya gizli zam: Suyu uzaklaştırma bedeli

İstanbul'da ucuz su faturası vaadini yerine getiremeyen İBB'nin faturalara gizlice zam yaptığı ortaya çıktı. Son iki ayda vatandaşların su faturalarına gizlice kullanılmış suların uzaklaştırılması bedelinin yansıtıldığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 10.06.2022 13:43 GÜNCELLEME 10.06.2022 14:10
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiğinde su faturalarına indirim yapılacağına dair verdiği vaatler yerini zamma bıraktı.

Geçtiğimiz aylarda İBB Meclisi'ne getirilen suya yüzde 40 zam teklifi büyük tepki çekerken, AK Parti ve MHP grubunun baskısı sonucunda bu zam talebi yüzde 15.62 oranında kalmıştı.

GİZLİ ZAM FORMÜLÜ: FATURALARDA YENİ BEDEL

Ucuz su faturası sözünü tutamayan İBB'nin şimdi de faturalara zam yapmak için yeni bir bedel çıkardığı ortaya çıktı..

İstanbul'da son 2 ayda vatandaşların su faturalarına kullanılmış suların uzaklaştırılması bedelinin yansıtıldığı görüldü.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 164
  • Nihat 1 yıl önce Şikayet Et
    Benzine elektirige doğalgaza zam yapılırsa suyada mecburen yapılır su kendi kendine evlerimize gelmiyor % 300 den fazla elektirige zam yapıldı İSKİ ye bunun maliyeti 5- 6 kat arttı aynı şekilde otobüslerde öyle öğrencilere mazot 5 TL iken 70 TL abonmandi şimdi mazot 28 TL öğrenci abonmani 80tl bayramlarda önceden otobüs bedava yaparlardı bayramdan sonra bilete hemen zam yapılırdı
    Cevapla
  • Eroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Haram zehir zıkkım olsun geldikleri günden beri İstanbul'u soyup soğana çevirdiler hırsız bunlar hırsız. Hırsız vaaaar
    Cevapla
  • Peh 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey güzel olacak
    Cevapla
  • Savunan 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzaklastirma bedeli ne ya? Atık su ücretine ek bun7 da bu mu icat etmiş...Chdpkk'lı heykel traşlarin yemlerine oradan para çikarilacak anlaşilan...
    Cevapla
  • keamu 1 yıl önce Şikayet Et
    Üç kağıtçının önde gideni..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle