Petrol fiyatlarında ibre terse döndü

Çin'in Şanghay kentinin bazı bölgelerinde yeni kısıtlama tedbirlerinin petrol talebini düşüreceği beklentisi petrol fiyatlarında ibreyi tersine çevirdi. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 122,73 dolardan işlem görüyor.

Petrol fiyatlarında ibre terse döndü
Petrol fiyatlarında ibre terse döndü
GİRİŞ 10.06.2022 09:57 GÜNCELLEME 10.06.2022 11:04
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Dün 124,34 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 123,07 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.15 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,28 azalışla 122,73 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 121,34 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki düşüşte, Çin'in Şanghay kentinin bazı bölgelerinde yeni kısıtlama tedbirlerinin petrol talebini düşüreceği beklentisi etkili oldu. Dün, Şanghay ve Pekin'in bazı bölgelerinde tekrar sokağa çıkma kısıtlaması getirildi ve milyonlarca vatandaş için toplu test talep edildi. Şanghay'daki Kovid-19 salgını kapsamında uygulanan yeni kısıtlamalar Çin'deki taleple ilgili endişeleri artırdı.

Uzmanlar, Kovid-19 vakalarında artışın durdurulamaması ve kısıtlamaların devam etmesi halinde Çin'de ekonomik faaliyetlerin olumsuz etkileneceğini öngörüyor.

Öte yandan, ABD'de yaz döneminde artan yakıt talebi ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC grubunun ham petrol üretimini istenilen seviyeye taşıyamaması, fiyatların düşüşünü sınırlıyor.

Grup, geçen hafta üretimlerini temmuz ve ağustosta 648 bin varil artıracaklarını açıklamıştı. Uzmanlar, üretimdeki bu artışın küresel talebi karşılamakta yetersiz olduğunu kaydediyor.

Brent petrolde teknik olarak 122,85 ile 123,34 dolar aralığının direnç, 122,36 ile 121,87 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 37
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence rusyayla iyi bir anlaşma yeterli avurrpayi bırakıp rusyayla anlaşmak
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Krizi fırsata çevirip araçlarda petrolden kurtulmalıyız güneş enerjili araçlara öncelik vermeliyiz araçları lpg li yaptığımız gibi başka sistemler yöntemler bulmalıyız
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    ŞEYTAN ABD bütün dünyaya tehdit petrol fiyatları elinde KAFİRİN ülkemizin şiddetle bağımlılık azaltılmalı bizde araç sahiplerinin mümkün olduğu kadar az kullanalım iki adımlık yola araçsız gidelim kamuda araçların gereksiz yere zaten büyük oranda israf içinde DUR DENMELİ yapanlardan hesap sorulmalı
    Cevapla
  • Aliriza 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin brent petrolü petrolde fiat belirleyici olmuş adamlar petrol ve dolarla istedikleri gibi oynuyorlar tabii bu işin içinde büyük para babaları var büyük tezgâhtarlar .
    Cevapla
  • Ragıp Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş brent petrolün %90 ı benzin ve motorine dönüşüyor. Rus ve Arap petrolünün ise %71 i. Bu sebepten fiyatta kaliteye göre belirleniyor. Bütün dünyada değerli madenlerin fiyatı dolara endeksli. Acı ama gerçek bu.
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Çileden kurtulmanın tek çaresi Elektrikli Araçlara dönüş yapmaktır...Türkiye'nin %25 Elektrik ihtiyacını sağlayacak Akkuyu nükleer Santrallerinden sonra 2 Nükleer Santral daha devreye girecek işte o zaman Türkiye'nin dışa bağımlılığı bitecek .. Elektrikli Araçlarında Enerji sorunu olmayacak.
    Cevapla
  • Siyah 1 yıl önce Şikayet Et
    Pili üretirsen enerjiyi dert etmessin
    Cevapla
  • Nasır aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer santrala karşı çıkanlar bir yerlerine kına yaksınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle