İngiltere'de akaryakıt fiyatları rekor kırdı

İngiltere'de akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlarla birlikte benzin fiyatı 1.82 sterline, dizel akaryakıtın litresi ise 1.88’e yükselerek rekor seviyeye ulaştı. Ortalama bir aile arabasının deposunu benzinle doldurmanın maliyeti ise ilk kez 100 sterlini aştı.

İngiltere'de akaryakıt fiyatları rekor kırdı
İngiltere'de akaryakıt fiyatları rekor kırdı
GİRİŞ 09.06.2022 15:02 GÜNCELLEME 09.06.2022 15:12
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İngiltere'de son zamanlarda hızla artan Akaryakıt fiyatları rekor tazeledi. Benzinin litre fiyatı 1.82 sterline, dizelin fiyatı ise 1.88 sterline yükseldi. Ortalama bir otomobilin yaklaşık 55 litrelik deposunu benzinle doldurmanın maliyetinin ise ilk kez 100 sterlini geçtiği belirtildi. Ayrıca Fiyat karşılaştırma web sitesi PetrolPrices'e göre bazı petrol istasyonlarında benzinin litre başına 2 sterlinin üzerinde satışa sunulduğu aktarıldı. Dün bazı BP tesislerinde benzinin litre fiyatının 2.02 sterlinden satışa sunulduğu belirtildi.

FİYATLAR 1 YILDA YÜZDE 36 ORANINDA ARTTI

Ulusal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre petrol fiyatları son 1 yıl içinde ise yüzde 36 arttı. Petrol Perakendecileri Derneği, geçtiğimiz yıl benzinin litresinin yaklaşık 1.30 Sterlin olduğunu belirtti.

HÜKÜMETE DAHA FAZLA MALİ DESTEK ÇAĞRISI

Sigorta şirketi (RAC) fiyatlardaki artışı "sürücüler için karanlık bir gün" olarak nitelendirirken, hükümetim duruma müdahale etmesi gerektiğine dikkat çekildi. RAC yakıt sözcüsü Simon Williams yaptığı açıklamada, "Yakıt fiyatları günlük bazda yeni rekorlar kırarken, ülkedeki ortalama büyüklükteki bir aile arabasını doldurma maliyeti ilk kez üç haneli rakamlara ulaştı" dedi. Williams hükümeti, yakıtta KDV indirimi de dahil olmak üzere sürücülere daha fazla mali destek sunmaya çağırdı.

Mart ayında hükümetin sürücüleri artan maliyetlerden korumak için sunduğu 5 puanlık yakıt vergisi indiriminin artık "önemsiz" olduğunu söyleyen Williams, o zamandan bu yana akaryakıt maliyetlerinin 5 kat arttığını belirtti.

Öte yandan dün başbakanlık sözcüsü, hükümetin fiyat artışları konusunda "muhtemel tüm seçeneklere bakmaya devam ettiğini" söylemişti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 38
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be bizi kısganiler. Gelir oranına göre alım gücüne göre bizden çok çok ucuz.
    Cevapla
  • HA HOOOO 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah bizde halbuki hiç artmıyor bu avrupada çok geri kalmış canım orda şimdi insanlar Ha Hoooo diyordur
    Cevapla
  • Bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    1,88 stelin litre fiyatı adamların maaşına göre çok ucuz.Bizde 3 depo yakıt bir kişinin maaşı.Ab ülkelerine hiç birşey olmaz olan bize olur.
    Cevapla
  • Gurbet kuşu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo AB ülkelerinde ev kirası yok. Hatta ev yok millet sokaklarda metrolar da AVM köşelerinde yatıyor. Şu faturası yok, elektrik faturası yok, banyo yapmaya gerek yok. Çünkü Avrupalı kokmaz, bulaşmaz, mis gibi b.k kokar bizim Avrupa sevicilerin ağızlarından Şapur şupur su akıtırlar . Birde hatta o kadar paraları çok ki, arada balkondan atarlar çok olunca. Biraz realiteye gelseniz. Öyle bilip bilmeden iddia etmeseniz. Hayat her ülkenin kendi dinamikleri ile ilgili. Nokta.
    Cevapla
  • Raz 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim depo 36 litre 400 TL ye doluyor.. maaşım 1 senede 2 kat arttı neredeyse..yani bir kaynım Yok hamdolsun.. aldığım kredi pul oldu.. maaşımın yarısı iken şimdi dörtte birine tekabül ediyor.. aldığım araba ev dört beş kat değer kazandı..benzin 4 kat arttı ise aldığım her yatırım 4 kat arttı.. geri Kalan her şeyde de ayağımı yorganima göre uzatıyorum.. İngiltere'de normal bir asgarî ücretli ev sahibi olamaz ama biz olduk hamdolsun.
    Cevapla
  • baskan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yamyam sen bi kendini düşün
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi iyi oku orada dizel veya benzinden bahsediyor sen lpg den onların araba deposu 50 lt den aşağı değil sen 36 lt lpg deposundan bahsediyorsun orada asgari ücret 1120 sterlin 11 depo yapar sen de asgari ücret 4250 tl oda 3 depo yapar hey güzel allahım akıl ver yarattıklarına ...
    Cevapla
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    İroni yapmış
    Cevapla
  • Merkay 1 yıl önce Şikayet Et
    Gazdır o benzin olsa (dol)duramazsın
    Cevapla
  • Velhasıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel. Allah helalinden daha çok versin. Peki şu şartlarda bi hesap yapsana bırak asgari ücreti 7 bin lira alıp da kirada oturan kişi nasıl ev sahibi olabilir. Senin malının 4 kat artmasına enflasyon deniliyor. 4 kat artmasaydı bir ihtimal ev sahibi olunabilirdi. Ama sen ev aldın ya sorun çözüldü. Şükretmek güzeldir ama seninki başka bişey. Adamların petrolü yüzde 36 artmış bizimki yüzde 300 artmış. Şu krizde rüzgarı arkana almış olman kriz olmadığı gerçeğini değiştirmez ki senin yaptığın şu yorumu hükümet bile yapmıyor çünkü az biraz hesap bilen, ekonominin ne durumda olduğunu görüyor.
    Cevapla
  • iyidere 1 yıl önce Şikayet Et
    36 litre 400 tl nerede suidi arabistanda mı yaşıyorsun iyi sallıyorsun
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar uçak araç yaparken biz heykel yapıp şapka takmadı diye müslüman asmakla meşkuldük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle