Veri hızında Japonya rekoru: 1,02 petabaytlık iletim

Japonya'daki araştırmacılar veri aktarımında dünya rekoru kırdı. 5G internetten 100 bin kat daha yüksek hıza ulaştı. Yeni sistemin yakın gelecekte kullanılabilmesi için mevcut kablolama teknolojileri ile uyumlu olduğu bilgisi paylaşıldı.

Veri hızında Japonya rekoru: 1,02 petabaytlık iletim
Veri hızında Japonya rekoru: 1,02 petabaytlık iletim
GİRİŞ 08.06.2022 23:29 GÜNCELLEME 08.06.2022 23:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bilim insanları sanal dünyada bir rekora daha imza attı. Standart bilgisayar donanımı kullanılarak 5G'den 100 bin kat daha yüksek hıza ulaşıldı. Çalışma, Japonya merkezli Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojisi Enstitüsü'nde yapıldı.

Araştırmacılar veri transferinde geleneksel kablo altyapısıyla uyumlu optik fiberler kullandı. Saniyede 1,02 petabaytlık ilk veri iletimini gerçekleştirdi. Bu hız, yaklaşık 125 bin gigabayta eşdeğer.

5G'den 100 bin kat daha hızlı

Yapılan açıklamada, sistemin mevcut kablolama teknolojileriyle uyumlu olduğu belirtildi.

Japonya Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojisi Enstitüsü, 2020'nin Aralık ayında da benzer bir çalışmaya imza atmıştı. Ancak o dönemde kullanılan malzemelerin "standart-dışı" olması, teknolojinin büyük ölçekte kurulabilmesine imkan sağlamamıştı.

Uzmanlar, geliştirilen yeni sistemin iletişim teknolojisi açısından yakın gelecekte benimsenebileceği kanaatinde.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • hulki 1 yıl önce Şikayet Et
    vay arkadaş,biz modemi kucağmızda tutuyoz zor giriyoz,int. rekoruna bak,
    Cevapla
  • anadolu⅖ 1 yıl önce Şikayet Et
    sosyal medya ve oyun dan başka amaç varmı
    Cevapla
  • yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    biz daha 4.5 gyi bile kullanamıyoruz
    Cevapla