Metaverse EXPO 2022 fuarı Güney Kore'de gerçekleştirilecek

İnsanlara 3 boyutlu bir "evren" vadeden metaverse, ismini geniş kitlelere duyururken, ülkelerin, teknoloji ve yapay zeka alanında önde gelen şirketlerin de katılımıyla gerçekleştirdikleri fuar ve etkinlik sayısı giderek artıyor.

Metaverse EXPO 2022 fuarı Güney Kore'de gerçekleştirilecek
Metaverse EXPO 2022 fuarı Güney Kore'de gerçekleştirilecek
GİRİŞ 07.06.2022 22:48 GÜNCELLEME 07.06.2022 22:49

Bu anlamda uluslararası düzeydeki "Metaverse EXPO 2022" fuarı, Güney Kore'nin başkenti Seul'de 15-17 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Türkiye ve ABD'de teknoloji geliştirme ofisleri olan RoofStacks'ın bünyesindeki GoArt Metaverse şirketi, Meta (Facebook) ile dünyanın en büyük metaverse fuarının ana sponsorları oldu.

Bir Türk firmasının dünya çapında gerçekleştirilen böyle büyük bir fuara ana sponsor olması, Türkiye'nin adını uluslararası arenaya taşımasına ve bu alanda faaliyet gösteren Türk şirketlerinin de önlerinin açılmasına olanak tanıyacak.

"Güney Kore pazarı şirketler için önemli"

RoofStacks Üst Yöneticisi (CEO) Burak Soylu, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Güney Kore'nin, metaverse yatırımlarına 200 milyar dolarlık bir fonla destek verdiğini, ülkenin artırılmış gerçeklik teknolojilerinde gerek yazılım gerek donanım anlamında önemli bir bilgi birikimine sahip olduğunu söyledi.

Bu alanlara yatırım yapan şirketler için Güney Kore'nin çok önemli bir pazar olarak kabul edildiğini belirten Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Meta ile bu fuarın sponsor partneri olduk. GoArt Metaverse platformumuzu Asya pazarında metaverse kullanıcılarına ve bu alana yatırım yapan iş dünyasına anlatmayı ve ürünümüzün dünya sahnesinde yerini almasını hedefliyoruz. Bizim buradaki başarımız, dünyanın en büyük markaları ile aynı fuarda yer almanın yanında en az onlar kadar başarılı ürünler geliştirme kapasitemizin tescil edilmesi anlamını taşıyor. Her geçen gün büyüyen, gelişen ve yakın gelecekte dünya ekonomisinin yeni merkezi haline gelecek metaverse dünyasında başarılı ürünlerimiz ve çözümlerimizle yer almak ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Harekete geçen kazanıyor

Soylu, GoArt Metaverse evrenini, gerçek dünya ile sanal evren arasında köprü görevi gören, kullanıcılarına macera dolu tarihi ve fütüristik zaman portalları aracılığıyla zamanda yolculuk, sosyalleşme ve bilinmezi keşfetme imkanı sunan, yaşayan ve sosyal bir evren olarak tanımladı.

GoArt Metaverse evreninin, artırılmış gerçeklik teknolojisinden yararlanılarak ve "Move To Earn" (MET-Harekete Geç ve Kazan) konsepti odağında oluşturulduğunu belirten Soylu, sanal dünyaya saklanmış milyonlarca MTE puanını, sürpriz ödül sandıklarını ve NFT'leri toplayarak kripto para kazanmak isteyen herkese zamanda yolculuk imkanı sunduklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.