Kremlin'den Odesa'dan tahıl ihracatına ilişkin açıklama: Anlaşma yok

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın Odesa limanından tahıl ihracatına devam edebilmesi için bölgenin mayınlardan temizlenmesi gerektiğini belirterek, “Bu sürece dair somutlaşmış bir anlaşma yok.” dedi.

Kremlin'den Odesa'dan tahıl ihracatına ilişkin açıklama: Anlaşma yok
Kremlin'den Odesa'dan tahıl ihracatına ilişkin açıklama: Anlaşma yok
GİRİŞ 07.06.2022 20:44 GÜNCELLEME 07.06.2022 20:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın Odesa limanından tahıl ihracatına devam edebilmesi için bölgenin mayınlardan temizlenmesi gerektiğini belirterek, “Böylelikle bizim kontrolümüzden geçen gemiler limana girip tahıl yüklenebilecekler. Bu sürece dair somutlaşmış bir anlaşma yok.” dedi.

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Odesa’dan tahıl ihracatının tekrar başlatılmasına yönelik süreci değerlendirdi.

Söz konusu sürece dair Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çeşitli açıklamalar yaptığını anımsatan Peskov, “Putin, Ukrayna’nın limanların civarındaki mayınları temizlemesi gerektiğini söylemişti. Böylelikle, yasadışı silah sevkiyatına yönelik bizim kontrolümüzden geçen gemiler limana girip tahıl yüklenebilecekler. Bu sürece dair somutlaşmış bir anlaşma yok.” şeklinde konuştu.

Peskov, Odesa’dan ayrılacak gemilerin uluslararası sulara çıkmasına destek de olabileceklerini söyleyerek, sürece dair bir takvimin de belirlenmediğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 6
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Mayınları temizler, sonra denizden asker çıkar işi bitir, Rusya ne çakalsın
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabii şahsınıza değil sözümüz,politikayı eleştiriyoruz.
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Peskov bey,en büyük zararı Türkiye görüyor,küresellerden öyle emir almışsınız belli.Ama yediğiniz hurmalar,gün gelir bir gün sizi de tırmalar diye bir söz varır bizde.
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    KEİ teşkilatı üyesi ulkeler ortak bir karar ile bunu BM deklere ederek birlikte hareket edebilir, Deniz de ates kea ilan edebilirler, TÜRKİYE barış gücü olarak kel ortağı taraf devletlerce ilan edilebilir... Guzel bir gelişme...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Filmin 1nci bölümünde " kim tarafından serbest bırakıldığı belli olmayan, 33 günde gelecek mayınların 2 günde İstanbul kapılarına dayanmasıyla ” ABD GEMİLERİ !? Karadenizde mayın tarama yapsın dendi.. Filmin ikinci bölümünde Ukraynadan gelecek gıda gemilerinin güvenliği ABD GEMİLERİNCE sağlansın diyen açıklamalar başladı !! Tezkere zamanındaki istekleri arasında da “Trabzon limanı” istenmişti. SONUÇ: Emperyalizm tek giremediği KARADENİZ’e bi bahane bulup girmek istiyorrrrr…
    Cevapla
  • Tehammül 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahh emperyal hileler Ah....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle