Siirt’in Kurtalan ilçesinde petrol aranacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt'in Kurtalan ilçesinde 'Karabağ-2' petrol kuyusu açarak petrol arayacak.

GİRİŞ 07.06.2022 12:56 GÜNCELLEME 07.06.2022 12:56
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Siirt'in Kurtalan ilçesinde 10. Bölge ARI/TPO/166-798 ruhsat numaralı sahada, Karabağ-2 tespit kuyusunda petrol arayacak.

ROTARY SONDAJ TEKNİĞİ KULLANILACAK

Döner (Rotary) sondaj tekniği kullanılacak. Sondaj çalışması çerçevesinde üretim değil, sadece tespit yapılacak. Ham petrolün rezerv ve kalitesine göre üretim kuyusu açılıp açılmayacağı konusunda karar verileceği belirtildi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • Garip 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada 4 adet petrol atardamarı var. Bunlardan biri de Türkiye de ve uzun bir süre kullanımda olacak çıkarabildiğimiz takdirde. Bunu bilen diğer aç gözlü ülkeler, bakışımız yönümüzü yıllardır kanayan meselelere çekmeye çalışıyorlar. Artık bu millet yutmaz bunları inş. Rabbim başımızdaki büyüklerimize güç kuvvet ve isabetli kararlar almayı nasip etsin.
    Cevapla
  • Galip 1 yıl önce Şikayet Et
    Görün bakın güzel ülkemizin en kaliteli petrolleri bu ve buralardan çıkacak. Büyüklerimizden acizane beklentimiz kesinlikle bu bölgelere yabancıları sokmasınlar, onları işletme iştirakçisi veya ortağı yapmasınlar. Kendi insanımız kendi mühendislerimiz gerekeni yapsın.
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Cikarin şu petrolü artik
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrol Cudi Dağınin altından gidiyor tüm Arap ülkelerine
    Cevapla
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamışlı Nusaybin arasında tampon bölgede neden petrol aranmıyor? Kamışlı tarafında yüzlerce kuyu var çalışan.. orada olan petrol sınırın bu tarafında niye olmasın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle