Dolar ve Euro'da son durum

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 16,73 seviyelerinde işlem görüyor.

GİRİŞ 07.06.2022 10:56 GÜNCELLEME 07.06.2022 11:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 1 üzerinde 16,5812'den tamamladı.

Dolar/TL, bugün de yükselişine devam ederek saat 10.40 itibarıyla 16,7189'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL ise 17,9250'den, sterlin/TL yüzde 0,3 değer kazancıyla 20,4790'dan satılıyor.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de dış ticaret verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksi için 101,8'in destek konumuna geldiğini, 103,1'in ise direnç olarak izleneceğini bildirdi.

DOLAR YEN KARŞISINDA 20 YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Dolar Japon yeni karşısında 20 yılın en yüksek seviyesi olan 132.7'ye yükseldi. Günlük yaklaşık yüzde 1'i bulan yükselişte Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda'nın açıklamaları etkili oldu.

Kuroda BOJ'un birinci önceliğinin güçlü parasal teşviki devam ettirerek ekonomiyi desteklemek olduğunu ifade etti. Gevşek politikanın devam ettirilmesi duruşunu sürdüreceğini vurguladı. Japonya'nın politika faizi -0.10 seviyesinde bulunuyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Ben de haklıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ikide bir "Faizi indirmeye devam edeceğiz" demeyin. İndirirseniz indirin ama ortada fol yok yumurta yokken bu cümleyi söyleyip de zararını peşinen çekmeye başlamayalım. Bir de yapılan aleni hatalar yüzünden halkın çok zorlandığı bu dönemde mesajlara sıkıntı çekmek ile ilgili ayet paylaşıp da insanları dinden soğutmayın. Elbet sıkıntı çekilecek zamanlar vardır. Ancak insanların yanlışlarıyla yaşanan sorunlar olduğunda bunu yapmayın.
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    polat bu toplumun zaten çoğunun din ile alakası yok, birde üstüne üstüne gidersen tam düşman oluyorlar
    Cevapla
  • Polat 1 yıl önce Şikayet Et
    Dinden bukadar kolay soğan kişiden fayda gelmez
    Cevapla
  • misafir6 1 yıl önce Şikayet Et
    Antalya halindeki sebzeleri çöpe atmışlar. ondan sonra kıtlık geldi savaş geldi. Sanayicilerinizi yahudiden seçerseniz olacağınız bu. Yunanistana yığılan silahtan haberiniz var mı? Nerde çocuğun örtüsünü cephaneye örten osmanlı çocuğu nerde iki sıkıntıya vatanı satacak cumhuriyet çocuğu. aradaki farkları bulmaya uğraşmayın beyniniz yanabilir. İnkılaplarınızla çağdaş seviyeyi yakaladınız. baştakilerin suçu yok. önce trafikte gitmeyi. birde insan taklidi yapmayı öğrenin, sonra yorum yazarsınız.
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    artık yeter devlet kimin dövize operasyon yaptığını biliyor bu adamların kafasına neden sıkmıyor her gün zarardayız artık devlet bunu manupule edenlere dur desin
    Cevapla
  • Usanmis 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendini aşmamak tek sebebim çocuklarım Yeter artık bıktık, gencecik yaşımda bu kadar sıkıntı ya katlanamiyorum, bilmiyorsaniz işi gidin, bu kadar milletin eli ahirette yakanizda olacak
    Cevapla
  • Fani 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah, Siz geçmiş ümmetlerin çektiğini sıkıntıları çekmeden cennete girebileceğinizi mi sandınız diyor, ayrıca ne sıkıntı çektin ümmeti olduğun peygamber efendimiz neler çekmiş bir bak mesela sen açlıktan karnına taş bağladın mı.?.
    Cevapla
  • ahmet aktaş 1 yıl önce Şikayet Et
    merhaba arkadaslar eger bir insan kendi parasına değer vermese ne vatanına nede namusuna değer verir maliya bakanı ticaret bakanı ve turizim bakanı dövizi durdurun gercekten cok zorlanıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle