AK Parti'den ek bütçe hazırlığı

Kovid-19 salgını ile başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşının etkisi ile artan küresel ekonomik buhran, bütün ülkelerin yeni tedbirler almasına sebep oldu.

AK Parti'den ek bütçe hazırlığı
AK Parti'den ek bütçe hazırlığı
GİRİŞ 07.06.2022 07:59 GÜNCELLEME 07.06.2022 13:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Küresel ekonomik çalkantının etkilediği ülkelerden biri olan Türkiye'de de başta enerji maliyetlerinin getirdiği yük ve döviz kuru ile enflasyondaki artış, bütçe hedeflerinin sapmasına yol açtı.

Edinilen bilgilere göre; özellikle sağlık alanındaki bazı harcama kalemleri, temmuzda yapılacak maaş zamları, enerji alanında vatandaşa verilen destekler, zorunlu yatırım harcamaları ve malzeme alımları gibi konularda ek bütçe gündeme gelebilir.

AK Parti kulislerinde, tam olarak hangi kalemler için ek ödenek talep edileceği konusunda hazırlık yapıldığı belirtiliyor.

AK PARTİ 20 YILLIK İKTİDARINDA İLK KEZ EK BÜTÇE ÇIKARTACAK

Ek bütçe yapılması konusunda karar alınması durumunda 20 yıllık AK Parti iktidarları dönemlerinde ilk kez ek bütçe çıkarılmış olacak. AK Parti'nin iktidara geldiği yıl olan 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra 2003 bütçesinin hazırlık sürecinde takvim yetişmeyeceği için geçici bütçe çıkarılmıştı. Yine 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra hükûmet kurulamadığı için 1 Kasım 2015'te yenilenen seçimler sebebiyle 2016 bütçesi çıkarılana kadar geçici bütçe kanunu çıkarılmıştı. AK Parti 20 yıllık iktidarı süresinde ek bütçe çıkarmaya ise ihtiyaç duymamıştı.

FRANSA DA YÜKSELTİYOR

Öte yandan bütün dünyada enflasyon problemi çığ gibi büyüyor. Fransa Maliye Bakanı Le Maire; enflasyonla mücadele etmek durumunda olduklarını belirterek, "2023 yılında bunu telafi etmek için enerji faturaları yükseltilmeyecek. Ek finansman ihtiyacı, hükümet bütçesinden yaklaşık 2 milyar euro" olarak açıklama yaptı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / YÜCEL KAYAOĞLU
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • atacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Her 2 haftada bir %50 zam geliyor. Bu Normaldeğil. Dünyada var bişeyler ama bizdeki patladı.. Ya Yeni kurulan ekonomik sistem yada izlenen ekonomik düzen fiyatları kronik yükseltmeyi sağlıyor...Reis SANA SESLENİYORUM Enazından Libya-katar-azer petrolü ile Türkiye yakıtını 12 tl e sabitle hiçbirşey yapmadan sadece market ve zenginin malı her hafta 2 kat artıyor.dolar pazarı olduk resmen batıyoruz..
    Cevapla
  • ffg 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki ekonomik buhran rusya ve ukraynada yok nedense biz buhranı geçtik yoğun bakıma girdik gibi geliyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar artırmama sabit tutup yansıtmama yolunu seçerken neden herşeyi vatandaş olarak bize yansıtıyorlar. Bu artışlar herşeyi tetikliyor ondan sonra herşey uçmuş. Hükümet bu süreç geçene durana kadar aynı gormülü uygulamalı
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    ohh fransadada enflasyon varmıs o zaman sevinelim
    Cevapla
  • Hacı Dayı 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa herşeye zam yapmamış, bütçeden karşılıyor..
    Cevapla