Canlı yayında duyurdu! Son dakika EYT açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

GİRİŞ 06.06.2022 21:51 GÜNCELLEME 07.06.2022 09:59
Bu Habere 306 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Bilgin milyonların merakla beklediği EYT (Emeklilikte yaşa takılanlar) ile ilgili açıklama yaptı.

SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI: 0 DOSYA ÖNÜMÜZDE DURUYOR

Bakan Bilgin açıklamasında, ' O dosya da önümüzde duruyor. Mesafe katettğimiz zaman kamuoyuyla paylaşacağım. Çalışma hayatıyla ilgili her sosyal mesele benim görevimdir. "Aman onu açmayacağız, o dosya kapalı." Hiç böyle dediğimiz yoktur'' ifadelerini kullandı.



Bakan Bilgin şu ifadeleri kullandı;

Şunu herkesin bilmesi lazım Türkiye Cumhuriyeti emekçilerini koruyan bir devlettir. Alelade kapitalist bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet karakterinde bir devlettir. Demokratikleşme süreci ilerledikçe bu atılımlarımız devam edecek. Yani biz bütün sosyal meseleleri devletimizin önündeki görev alanı sayıyoruz. Her sosyal mesele benim görevimdir çalışma hayatıyla ilgili. Onu açmayacağız o dosya kapalıdır demeyiz.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üni. Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT'de katıldığı canlı yayında Bakan Bilgin'in EYT ile ilgili sözlerini değerlendirdi.

EYT’DE SON DURUM NE?

Bakan Vedat Bilgin’in net bir şekilde çalışma hayatının, emekçilerin sosyal meselelerinin dosyası elimizde dediğini hatırlatan Zengin, “Sayın Bakanımızın ifadelerinden benim anladığım bu konuda da bir adım atılma ihtimali yüksek” dedi.

ÇALIŞMALAR NE KADAR SÜRER?

Bakan Bilgin’in ifadesi ile var olan sorunların dosyalarının tek tek açıldığını, bitirildiğinde diğer konuya geçildiğini aktaran Zengin, sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdi sözleşmeli personel var, ardından aralık ayındaki maaşlar ve diğer hususlar söz konusu. EYT düzenlemesinin aralık ayının ardından gündeme geleceğini düşünüyorum. Şahsen ilerleyen dönemlerde daha kuvvetle muhtemel bir düzenleme yapılacağını düşünüyorum.”

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 306
  • HAK. 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 haksızlığı çözdü sıra EYT de
    Cevapla
  • Hiroshima 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT bu devlete külfettir, ama lisedeki stajın sigorta başlangıcı yapılması güzel olur. prim şartı aynen devam, biz 65 yaşına da razıyız, mevcut ekonomide bırakın eyt yi, 65 olan emeklilik yaşını 75 'e (yani mezarda emeklilik) çıkarılması da olası senaryolardan birisi olabilir, halimize çok şükürler olsun.
    Cevapla
  • Kangal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne satiyon sen
    Cevapla
  • Acilen 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT bir HAKTIR. EYT çözülsün, Mağduriyetler giderilsin.
    Cevapla
  • Kirim 1 yıl önce Şikayet Et
    1999 sonrasi girisliler 43 yasinda emekli edilmeli.Eytliler bu ulkeyi yonetemediginden emeklilik yasi yukseltildi.1999 oncesi calisip 1999 dan sonra sgk girenlere baksin.
    Cevapla
  • Miso 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten sen bir sirkte çalışsan çok para kazanırsın
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadro bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle