Putin ve Biden'dan enflasyon atışması

ABD Başkanı Joe Biden'ın ülkesindeki enflasyonun sebebi olarak gösterirken Rusya'yı gösterirken, Rus lider Putin de "Batılı ülkelerin ekonomide yaptığı hatalar ve yaptırımlar, küresel enflasyon dalgasına yol açtı" dedi.

Putin ve Biden'dan enflasyon atışması
Putin ve Biden'dan enflasyon atışması
GİRİŞ 06.06.2022 16:56 GÜNCELLEME 06.06.2022 16:58
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşı ile eşzamanlı başlayan yaptırımlar, hammadde ve tahıl tedarik hattında yaşanan aksamalar küresel ölçüde enflasyona neden oldu.

Bu gelişmeler birçok ülkede uzun yıllardır görülmeyen enflasyon oranları ile rekorlar kırdı.

BİDEN PUTİN'İ SORUMLU TUTMUŞTU

ABD'de savaştan sonra açıklanan yüksek enflasyonu yorumlayan ABD Başkanı Joe Biden, her ay yaptığı açıklamalarda bu artıştan Putin'i sorumlu tuttu.

Biden, öyle ki "Putin'in fiyat artışı" ifadelerini bile kullandı.

PUTİN: ENFLASYONUN SEBEBİ BATI

Biden'dan sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de küresel enflasyona dair değerlendirmelerde bulundu.

Putin, dünya genelinde yükselen enflasyondan Batı'yı sorumlu tuttu.

15 Haziran’da başlayacak 25'inci St. Petersburg Ekonomi Forumu (SPIEF) dolayısıyla bir yazı kaleme alan Putin, forumun, tüm uluslararası toplum için zor bir zamanda gerçekleşeceğini hatırlattı.

"YAPTIRIMLAR KÜRESEL ENFLASYON DALGASINA YOL AÇTI"

Putin, Batılı ülkelerin uyguladığı ekonomik politikaların küresel ekonomiye zarar verdiğini vurguladı ve şöyle dedi:

"Batılı ülkelerin ekonomide yaptığı hatalar ve yaptırımlar, küresel enflasyon dalgasına, tedarik ve üretim zincirlerinin yok olmasına, yoksulluk ve gıda kıtlıklarında keskin bir artışa yol açtı.”

"EKONOMİK EGEMENLİĞİ GÜÇLENDİRECEĞİMİZ BİR DÖNEM OLACAK"

AA'nın haberine göre, yaşanan zorlukların yeni fırsatlar da yarattığını belirten Putin, görüşlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu nedenle forumun sloganı ‘Yeni Dünya-Yeni Fırsatlar’ oldukça yerindedir. 2020’li yılların, Rusya için ekonomik egemenliğini güçlendireceği bir dönem olacağından eminim."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 21
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve Rusya Savaşı kasıtlı olarak bitirmiyorlar!.
    Cevapla
  • denge 1 yıl önce Şikayet Et
    ayni norvec gibi erdogan baska konu yok iyi bir sey olsa bile erdogani køtulemek icin bir sey bulurlar cikip da bizim alt yapi hastene yollar nasil demez mal halk yada her sey iki kati oldu tr zam var sanki biz de yok mu demez sadece erdogan sonuc usa paralari yer bunlar erdogan dusmanligi yapar beyin yok
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    mazaret uretmek kolay bu geldigi zaman usa zengin oalcak herkes mutlu olacak hastalik bitecek idi sonuc pkk terøre destek ayni baska bir sey yapmiyor usa rusya batsin der iken usa avrupa batacak benzin nerde ise cok yerde 28 kr yakin 14 kr pahali der iken iki kati oldu digerlerini saymiyorum her seye iki kati zam nerde ise sanki avrupa hayat cok lusk insanlar cok mutlu
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö-Sabetayist-Ermeni-Rum-DHKPC-PKK kriptoları dünyada ekonomik kriz olduğuna dair haberlerin gözükmesini istemiyor, çünkü yerli ve milli devleti iktidardan indirebilmek için sadece Türkiye'de ekonomik darboğaz varmış gibi algı yapmaya devam etmek istiyorlar. Şuan dünyada bir ekonomik kriz var(Pandemi-Terör-Savaş-Kıtlık-Küresel iklim değişikliği). Bizim daha çok etkilenmemizin sebebi yalnız olmamız ve enerjiye her sene 55 milyar dolar para vermek zorunda olmamız, savaş ve terörün Türkiye'nin yanı başında olması. AB-D'nin Doğu Akdeniz ve beka operasyonlarımız yüzünden bize ambargolarıda cabası. Kuzey Suriye-Irak tazminat olarak acil ilhak edilmeli. Enerji ve döviz sorunu çözülür.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    O mu bu mu suclu deil. 3 yildir kim para kazaniyor. Kureselciler. Hangi sirketler krizi altina ceviriyor. Abd. Kim korukluyo catlaklari. Yeni dunya duzencileri. Kim kurguluyo. Ingiliz. Kim askeri harcamalari artiriyo. Almanya. Kim kendini korumaya calisiyo. Cin. Kim parasina para katiyo. Petrol ulkeleri. Kim eziliyo. Calisanlar. Kime koymuyo bu kriz. Patron ve taşeronlara. Sonuc. Emekciler kaybedecek ve sosyal devletler catirdicak. Yani bu bidonun dolari bidonun silahi bidonun ambargo emri bidonun hayali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle