Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün kabine toplantısı sonrasında 3600 ek göstergenin detayları açıklaması bekleniyor. 3600 ek gösterge düzenlemesinde Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya olası rakamları paylaştı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya olası senaryoları anlattı: Kaya konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

3600 ek göstergeyle ilgili kritik gün. Bakanlıklar tarafından bütçeler ve teknik detaylar çalışıldı, raporlar sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 ek göstergenin detaylarını anlatacak. Ek gösterge 4 ana meslek grubundan yola çıkılmıştı.

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri 3600 ek göstergeye ulaşmış olacaklar. Bu meslek gruplarının içinde 2200-2600'lü olanlar vardı. 3600'e kavuşmuş oldular.

Ek gösterge meslek gruplarında yer alan kamu çalışanları maaşlarını hesaplamada, emekli maaşlarını hesaplamada ve emekli ikramiyelerini hesaplamada kullandığımız bir parametre.

MAAŞLARDA NE KADAR ARTIŞ OLACAK?

Ek gösterge ile yüzde 20-25 aralığında maaşlarda artış meydana gelecek. Emeklilerin maaşları da düzenlemeye göre artış olacak. Emekli maaşı 5 bin lira olan polisin maaşı 1200-1300 lira yükselecek. Emekli ikramiyelerinde 40-50 bin lira artış getirecek. Emekli olacakların ikramiyeleri 25 yıllık memurun 200 bin liraysa 40 bin lira artacak ve 240 bin lira alacak. Bunları ortalama verilerden hesaplıyoruz. Kademe ve çalışma yılına göre maaşlar farklılık gösteriyor.

Memur ve emekliler maaşlarının üstüne yüzde 20-25 koyarlarsa alacakları yeni maaşı hesaplayabilirler.

DÜZENLEME NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRER?

Emekli olan memurlar tek göstergeden kaynaklı fark almayacak. Yeni emekli olacak olan memurların tazminatına yansıyacak. Emekli olanların sadece maaşları artacak. 3600 ek göstergenin 15 Ocak 2023 tarihinde devreye girmesi bekleniyor.

Ek gösterge kapsamında olmayan memurlar var. Onlarda ek gösterge uygulamasına gidilmeksizin maaşlarında artış meydana gelecek. Detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. Teknik detaylarını bakanlık ve sendikalar paylaşacak.

Yorumlar 51 Yorum Var
  • aaaa 07.06.2022 09:12
    Çalışanın maaşı yuzde 20 artar gibi bi algı olusturuyirsunuz kulliyen yalan lutfen dogru bilgi verin insanlari memura düşman etmeyin ek gösterge ile çoğu çalışanın maaşı azalir emekli aylığı artar
  • Bünyamin 07.06.2022 09:00
    BizlerTobb mekli sandığından emekli olan emeklileriz.Hükümetimiz bir kanun ve yasa çıkarsa bizler bu yasa ve kanunlardan mahrum bırakılıyoruz.Bizler bu vatanın evlatları değilmiyiz? Niçin ayrımcılık yapılıyor? Eğer maaşlarda iyileştirme yapılacaksa herkese yapılmalı Hükümetin bu yanlıştan dönmesini istiyoruz.
  • Misafir 07.06.2022 00:51
    Gece ölüm gelince papaz çağırırsın çünkü sana göre masai 1.5 saat namazlarla dolmuş oluyorya sana göre ulan ne ......mışlar var ülkemde
  • Cafer 06.06.2022 23:43
    Hakı bey biraz araştırın Fransa Almanya İngiltere ve holdada devletin çok az sayıda kamu işçisi ve memuru olduğu devletin yapacağı hizmetlerin çoğunu şirketlerin yaptığını ve devlet bu şirketleri aktif şekilde sözleşmeye uygun hizmet yapıldığıyla ilgili denetlediği söylenmektedir.ABD bırakın kamu kurumlarını işçisini memurunu sağlık hizmetlerinin neredeyse çoğunu ve polis ve askerin eğitim hizmetlerinin bir bölümünü dahi şirketlerin yürüttüğünü herkes biliyor ülkemizde devletten dışında kamu hizmeti yürüten şirket yok verimli çalışanda çok az herkesin rahatı yerde ondan insanlar devlete girmek istiyor aybaşında maaş garanti ek gösterge herkes istiyor devlet bu yükü kaldırmı diyen yok.
  • Seçmen Düşüncesi 06.06.2022 22:41
    Reis Varsa sorun Yok
Daha fazla yorum görüntüle