Konuta internet denetimi sonrası dikkat çeken hareketlilik

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın internet ortamındaki ilanlara ilişkin takip tebliği sonrası, online sitelerden günlük silinen ilan sayısının iki kat arttığı belirtildi.

Konuta internet denetimi sonrası dikkat çeken hareketlilik
Konuta internet denetimi sonrası dikkat çeken hareketlilik
GİRİŞ 03.06.2022 17:37 GÜNCELLEME 03.06.2022 17:38
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İnternet ortamındaki ev ilanlarına Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca getirilen denetim mekanizmasının ardından, ilanlarda azalma olduğu belirtiliyor.

Dünya gazetesinden Leyla İlhan'ın haberine göre, Resmi Gazete'de 31 Mayıs Salı günü yayımlanıp 1 Haziran itibariyle uygulamaya girdi. Yeni düzenleme ile ilan sitelerinde yer alan taşınır ve taşınmazlara ait tüm bilgiler, 1 aylık periyotlarla Gelir İdaresi Başkanlığı'na bildirilecek. Uygulamayla sahte ilan vererek gayrimenkul piyasasında spekülatif amaçlı fiyat artışlarının engellenmesi, aynı zamanda vergi kaçağının en aza indirilmesi ve piyasanın şeffaflaştırılması amaçlanıyor.

YENİ ENDİŞE

Düzenleme piyasada da etkisini hızlı gösterdi. Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlandığı ilk günde ilan sitelerinde kaldırılan ilan sayısı 2'ye katlanırken, silinen ilanların devamında da artarak sürdüğü belirtiliyor. Sistemin konutlarda oluşan köpük fiyatları bir nebze olsa da düşüreceği, ancak arz eksikliğinden dolayı enflasyon oranında artışların ise süreceği ifade ediliyor.

Bununla birlikte sektör firmaları, silinen ilanların Facebook ve Twitter gibi denetlenemeyen sosyal medya alanlarına ya da online olmayan platformlara kaymasından endişeli.

Pişkinliğin böylesi: O zaman ben de Whatsapp'tan satış yaparımPişkinliğin böylesi: O zaman ben de Whatsapp'tan satış yaparım

KAYNAK: DÜNYA/LEYLA İLHAN
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • ervan 1 yıl önce Şikayet Et
    devletine güvenmeyen milletine kazık atan kendi 1 lirası için vatanını bile satabilecek bu insanların hepsinin başta sağlık olmak üzere hiç bir devlet hizmetinden faydalandırılmaması gerekirse vatandaşliktan da çıkarılması şarttır. bugünkü enflasyonu işte bu hainler söylentilerle cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra 5 yıl içinde organize ettiler ve vatana ihanet ettiler.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuza katılıyorum. Ayrıca başkaları gibi hakkımı helal etmiyorum demiyorum. Piyasayı manipüle eden kan hemen bu asalakların yaptıklarının bedelini en kısa sürede ödemelerini diliyorum
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın biz bu kadar zorluk çektikten sonra yeni aklınız başınıza geldi benim evsahibim bu sene yüzde altmış zam yaptı bunun bedelini ben ödüyorum ve her ayda ödeme yaptığımda kira bedeli diye giriyorum ama ne fayda soranmı var kime ağlıyalım
    Cevapla
  • Uygurlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeye git.
    Cevapla
  • Medu 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı arabadaki durum. Maliyet artışına bağlı olarak oluyor. Sen sıfır dairenin maliyetini hesapla. Ardına arsa maliyetini de koy. Sonra konuş. Sıfır dairenin arsa maliyetsiz fiyatı 500-600k. Hükümet Doları düşürüp piyasayı normale döndürmediği sürece fiyatlar artarak devam edecek.
    Cevapla
  • amele 1 yıl önce Şikayet Et
    Fiyat istikrarsızlığının en önemli sebeplerinden biri kayıt dışılıktır. Kayıt altına girince vergide tahakkuk eder bu da belli oranda fiyatların sebepsiz artışını engeller. Nefsi olarak kayıt altına girmek çoğu kişiye hoş gelmese herkes bir yerde müşteri olduğundan bu herkesin haklarını korumasına yardımcı olur. Neticede herkes bu dünyada kiracı...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Marketler ayrı devlet kurmuş fabrikalar,toptancıla emlakçılar ayrı devlet,stokçular ayrı devlet,araç bayileri ayrı devlet,ev sahipleri ayrı devlet pazarcılar ayrı devlet ikinci el araç satanlar ayrı devlet kurmuşlar yani herkes kendi devletini ve adaletini kendisi uyguluyor baştakilere bakmak kaldı geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni mi farkına vardın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle