Bankaların kârı yüzde 707 yükseldi

Bankacılık sektörünün Nisan ayında kârı yıllık yüzde 707,8 artışla 34,9 milyar TL oldu.

Bankaların kârı yüzde 707 yükseldi
Bankaların kârı yüzde 707 yükseldi
GİRİŞ 03.06.2022 14:45 GÜNCELLEME 03.06.2022 14:46
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Bankacılık sektörü kârında Nisan ayında hızlı yükseliş yaşandı. Sektörün kârı Nisan'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 707,8 artışla 34,9 milyar TL oldu.

Bankacılık sektörünün geçen yılın ilk dört ayında 20,7 milyar lira olan toplam net karı bu yılın Ocak-Nisan döneminde 98,2 milyar liraya yükseldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, bankacılık sektöründe tahsili gecikmiş alacakların toplam kredilere oranı nisan itibarıyla yüzde 2,75 oldu. Bu oran 2021’in aynı döneminde yüzde 3,74 seviyesindeydi.

Çekirdek sermaye yeterlilik oranı Ocak-Nisan döneminde yüzde 16 oldu. Bir önceki yılın aynı döneminde yüzde 14 olarak kaydedilmişti.

Sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 18'den yüzde 20'ye çıktı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 140
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz lobisi kazanmış.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bunun yeni mi farkındasınız yazıklar olsun birde Avrupa ve Amerika'daki bankalara bakın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok az sayıda Kradikartı ücretsiz Dünyada. Kart ücretini kaldırmak yerine vatandaşın elindeki 5 tane kredikartın 4 tanesini elinden alınması gerekir. Parayı dullanamayanın eline kart verilmemesi gerekir. Asgari ücretine çalışan bir işcini kredi kartını limiti aldığı Maaşını en fazla 2 kat olması gerekir borç batağına düşmemesi için
    Cevapla
  • Dadaş biyoç 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden olmasın ki bin tl lik sigorta 2610 TL olmuş ve taksitlendirme de yok millete zoraki bir takım şeyler y aptırıyorlar bakalım birileri ne zaman fark edecek bu haramilerin yaptıklarını....,
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Faizden ve faizi destekleyen bankalardan uzak durmak, hem dini hem de vatani bir vecibedir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle