Borsa İstanbul'dan yeni bir rekor daha!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,28 kazançla günü 2.601,56 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirirken, gün içinde 2.603,34 puanla rekor seviyeyi gördü.

Borsa İstanbul'dan yeni bir rekor daha!
Borsa İstanbul'dan yeni bir rekor daha!
GİRİŞ 02.06.2022 18:26 GÜNCELLEME 02.06.2022 18:28
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 32,80 puan artarken, toplam işlem hacmi 40,9 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,68 ve holding endeksi yüzde 0,50 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,09 ile ticaret, en çok gerileyen ise yüzde 1,89 ile spor oldu.

Analistler, enflasyon ve resesyon endişelerinin varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü belirterek, açıklanan son makroekonomik veriler ve merkez bankaları yetkililerinin söylemlerindeki "şahin" ton nedeniyle küresel risk iştahında dalgalı bir seyir izlendiğini ifade etti.

Yarın yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise ABD'de tarım dışı istihdam başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.650 seviyesinin direnç, 2.500 puanın destek olarak öne çıktığını kaydetti.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 5,49 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 5,49) göre bir önceki ay yüzde 69,97 olan yıllık enflasyonun yüzde 77,72'ye yükseleceği hesaplanıyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamdir rekor gorduyse ipi cekilir artik. Bir birbucuk sene daha buralari goremez.
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    bunla kendınızı avutun işte.
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim aldığım benzine yağa una hiç bir faydası yoksa yükselse nolur düşse nolur. Borsa yükseliyorda fiyatlar düşüyormu zengin daha zengin oluyor.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Borsa rekor kırıyor da yüksek fiyattan halka arz edilen şirketler neden yatrımcısını perişan ediyor. Örnek Aras enerji, 10 kat kar açıklayıp kendine güvenen yatırımcısını bu kadar mağdur etmek! Ayıptır vebali būyūk
    Cevapla
  • Sabir 1 yıl önce Şikayet Et
    Penta’yi halka arzla 31,5 liradan aldim ve su an 513 tl. Isyan edersen kaybedersin. Azicik sabret uzun vadede kazanmaya baslayacaksin insallah. Tipki nasil altin alip unutuyorsun hisseler de oyle. Tez canlilik psikolojiyi bozar borsada.
    Cevapla
  • Cemelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Normal baboş, %75 enflasyon var ve dolar artmaya devam ediyor, borsa halâ çok ucuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle