Beştepe'de 3600 ek gösterge toplantısı! İki bakan Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile biraraya geldi. Bakanlar 3600 ek gösterge çalışmasını Cumhurbaşkanı'na sundu. Toplantı sona erdi.

GİRİŞ 01.06.2022 17:17 GÜNCELLEME 01.06.2022 20:53
Bu Habere 279 Yorum Yapılmış

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde ayrıntılar netleşmeye başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasında kapsamın belirlendiğini söyledi.

Düzenleme, polis, hemşire ve diğer meslek gruplarındaki kamu personelini kapsayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile biraraya geldi.  Bakanlar 3600 ek gösterge çalışmasını Cumhurbaşkanı'na sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından çalışmaya son şekli verilecek.

Ardından düzenleme kamuoyu ile paylaşılacak.

ÜÇ ALTERNATİFLİ SEÇENEK

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 3600 ek gösterge çalışmasında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunulan taslakta 3 alternatif seçenek bulunuyor. Hangi seçeneğin uygulanacağına Erdoğan karar verecek.

Dar kapsamlı seçenek sadece polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmen olmak üzere 4 meslek grubuna yönelik düzenleme içerirken, diğer iki seçenek daha geniş memur gruplarını da içine alacak şekilde düzenlemeler öngörüyor. Hazırlanan taslak dün Erdoğan'a sunulurken, hangi seçeneğin uygulanacağına Cumhurbaşkanının karar vereceği ifade edildi.

3600 Ek Gösterge çalışmalarında ilk görüşme 16 Şubat'ta yapılmış, Bakan Bilgin'in başkanlığında hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkilileri ile bir araya gelmişti. 16 Mart'ta yapılan ikinci toplantıda Memur-Sen, düzenlemenin tüm memurları kapsamasını isterken, 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini içeren talebini komisyona sunmuştu.

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterirken, ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi de artıyor.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 279
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    20.04.2005 tarihli özelleştirme uygulamaları sonucu diğer kurumlara atanan 657/4 celi işçilerin sözleşme gereği 1 yılda 10 çalıştırılıp 15 Aralık'ta ucretsiz izine gonderilen ve bu 3 ay icersinde maaş alamayan ve SSK lari ödenmeyen kamuda 21 bin kişi olarak istihdam edilen 657/4 celer özellikle 2016 yılında emekli edilen özelleştirme madurlari 3 bin TL emekli maaşı almaktadirlar bu defa hatirlanmamizi istiyoruz yüce türk milletine ve ülkeyi idare edenlere saygılarımızla 657/4 celeri unutmayin
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamu işçisi emekli olunca maasi düşmüyor artıyor herkesin öyle olsun
    Cevapla
  • Ceyda 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm memurları kapsaması istiyoruz eşitlik olsun lütfen sayın cumhurbaşkanımızın bu konuda hassasiyet göstereceğini inaniyoruzz
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet aynı düşncedeyiz reis haksızlığa meydan verme
    Cevapla
  • Reşit Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli öğretmenim ek göstergem 1100. Emekli sandığı 16 yıl (6000 prim/gün) tavandan prim yatmış SSK hizmetimi adeta yok sayıyor kazanılmış hak aylığına ne bir derece nede ek gösterge veriyor ama emekli ödeneğine ait derecemi 1/4 yapıyor emekli maaşını 4.derece 1.kademe 1100 ek göstergeye göre bağlıyor. Bu yasal düzenlemede İnşallah bu haksız ve adaletsiz uygulama giderilir. Umutla bekliyorum. Bu konuda henüz bir bilgi yok.
    Cevapla
  • huseyin ceyar 1 yıl önce Şikayet Et
    ek gostergeyapilacaksa butun herkese yapilsin insan ayrimi yapilmazin daha cokmaas tazminat vermek icin piyasaya zam yapilacak geliri dusuk emekliynin garibanin sirtina vuracaklar milletin buyuk coguugu gecim sikintisi cekiyor devletin imkani varsa her calisana emekliye versin
    Cevapla
  • Ömer kuru 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben 3/2 den emekli oldum.Emniyet mensubunun.Göstergem 800 biz nasıl yararlanacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle