Japonya'da 2,7 trilyon yenlik ek bütçe onaylandı

Küresel ekonomik sıkıntılardan etkilenen Japonya'da, ek bütçe oluşturarak yasallaştırdı.

Japonya'da 2,7 trilyon yenlik ek bütçe onaylandı
Japonya'da 2,7 trilyon yenlik ek bütçe onaylandı
GİRİŞ 01.06.2022 10:02 GÜNCELLEME 01.06.2022 10:02

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yükselen enerji ve gıda fiyatları karşısında vatandaşlarını ve iş dünyasını destekleme kararı alan Japonya ek bütçe hazırladı.

Hükümetin 2,7 trilyon yen (21 milyar dolar) değerinde ek bütçesi, Japonya'nın ekonomik sorunlarla mücadelesi için kullanılacak.

EK KANUN YASALAŞTI

AA'nın haberine göre, Japon meclisi, yükselen enerji ve gıda fiyatlarına karşı mevcut mali yıl kapsamlı 2,7 trilyon yenlik (21 milyar dolar) ek bütçenin kanunlaştığını duyurdu.

Japon hükümeti, iş dünyası ile hane halkına yönelik destek bütçe tasarısı üzerinde çalışan hükümetin kararını, Danışman Meclisi (Sangiin) milletvekilleri onayladı.

"FİYATLARIN YÜKSELMESİ CİDDİ PROBLEM"

Başbakan Kişida Fumio, ek bütçeye yönelik meclis konuşmasında "Yükselen fiyatlar ciddi problem. Halkın yaşamına etkilerini en aza indirmeyi hedefliyoruz." dedi.

EK BÜTÇENİN HARCAMA ALANLARI

Mart 2023'te sona erecek mali yılı kapsayan bütçeden 1,2 trilyon yenlik (9,2 milyar dolar) dilimle petrol tedarikçileri sübvanse desteği sağlanacak.

Koronavirüs ile mücadele ve hane halkı yardımlarını kapsayan yedek akçe fonuna ise ilaveten 1,5 trilyon yen (11,7 milyar dolar) aktarılacak.

Ek bütçenin tamamı, ihraç edilecek devlet tahvilinden karşılanacak

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.