Sabancı Holding, yurtdışında şirket aldı

Sabancı Holding, iştiraki üzerinden 30,5 milyon dolara siber güvenlik firması satın aldı

Sabancı Holding, yurtdışında şirket aldı
Sabancı Holding, yurtdışında şirket aldı
GİRİŞ 01.06.2022 09:52 GÜNCELLEME 01.06.2022 09:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sabancı Holding bugün yaptığı açıklamada yeni nesil teknolojilere dayalı iş modellerine odaklandığını bildirdi.

Şirket bu çerçevede dünyada global bir oyuncu yaratılması amacıyla, Hollanda'da Dx Technology Services and Investment BV (DxBV) firmasını kurduğunu açıkladı.

Sabancı Holding’in bağlı ortaklığı DxBV’nin siber güvenlik alanında Orta Doğu, ABD, Avrupa ve Asya pazarlarında faaliyette bulunan Radiflow Ltd.’nin %51'ini satın aldığını belirtti. Alım bedelinin ise 30,5 milyon dolar olduğunu ve işlemin 30 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Böylece alımla birlikte Radiflow firması Sabancı Holding’in dolaylı olarak bağlı ortaklığı konumuna geldi.

Sabancı Holding, dijital iş kolundaki diğer şirket satın alma süreçlerine devam edeceğini belirtti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ökkeş 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allah vatana millete faydalı etsin inşallah bide şu dünyadaki deniz kargoculunun %64 ne sahip yunan armatörlerinin limanlarını gemilerini aldık mı daha bizi kimse tutamaz.
    Cevapla