İnceleme tamamlandı! Su kuyusundan petrol çıktı! Şehri sevince boğdu

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Yağbasan Mahallesi’nde çiftçi Mustafa Yüksel’in zeytin tarlasındaki sondaj kuyusundan çıkan siyah ve yanıcı maddede çok kaliteli petrol olarak tespit edildi.

GİRİŞ 31.05.2022 21:46 GÜNCELLEME 31.05.2022 21:46
Bu Habere 336 Yorum Yapılmış

Salihli ilçesine bağlı Yağbasan Mahallesi'nde bir çiftçiye ait zeytin bahçesindeki su kuyusundan akan yanıcı ve petrole benzer siyah sıvı ile ilgili Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yetkililerinin (TPAO) analiz sonuçları açıklandı.

SONDAJ ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

TPAO’nun analiz sonucuna göre, çıkan sıvının yüzde 94’ü su, yüzde 6’sı ise petrol olduğu öğrenildi. Çıkan sonuçlara göre, TPAO’nun bölgede sondaj çalışması yapacağı öğrenildi.



2 GÜN ÖNCE NUMUNE ALINMIŞTI

Salihli'ye bağlı Yağbasan Mahallesi'nde çiftçilik yapan Mustafa Yüksel'in tarlasındaki su kuyusundan akan siyah ve yanıcı sıvıdan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yetkilileri 2 gün önce numune almıştı.



AK PARTİLİ VEKİL MÜJDELİ HABERİ DUYURDU

Analiz sonuçları ile ilgili müjdeli haberi ise AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen verdi. “Bu sahamız Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından sondaj ve arama çalışması için ruhsatlandırılmış bir bölgeydi” diyen Bilen, “Alınan numune sonuçlarına göre sondajdan gelen siyah sıvının yüzde 94’u su, yüzde 6’sı ise çok kaliteli petrol olarak tespit edildi. TPAO yetkilileri kısa sürede sahaya gelerek bölgede rezerv tespit çalışması için kuyu açma çalışması başlatacak. İnşallah büyük bir oranda rezerve ulaşırız” diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 336
  • Mehmet Olgun 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrol suyun altında, ortasında bulunmaz . Kuyudan sulu olarak gelmesinin nedeni nedir? Büyük petrol rezervi yüzeye yakın bir yerde olma durumu çok yüksek .
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Dipteki rezerv büyükse ve derinse ve özgül ortam atm basınç oranı yüksek ise;üstteki toprak da su yönünden zengin ise,su, kapiller denen kılcal hatlar ile,basınçla yukarıya ince bir yol bulan derin rezervin petrol sızıntısına ,yüzeye yakın noktada karışarak birlikte gelir,problem değil.
    Cevapla
  • Gezal 1 yıl önce Şikayet Et
    2023e kadar bekleyeceğiz çünkü gizli madde var:)
    Cevapla
  • muzaffer 1 yıl önce Şikayet Et
    niye güldün...........?
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    %6 petrol bu ne demek ciddi bir rezerve mi işaret yoksa ekonomik olmayan lokal bir birikinti mi inşaallah Kerkük gibidir de
    Cevapla
  • arif 1 yıl önce Şikayet Et
    O rakam petrolün kalitesini değil, o sondajda çıkan sıvıdaki oranıdır. daha derin sondajda %100 petrol olur. sondaj çok derin olmadığı için suyla karışıyor olay bu...
    Cevapla
  • Beton 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp çagırın betonlasınlar hemen
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    200 mt. derinlikten cevher bulunduguna göre petrol çok demektir inşaAllah Elhamdulillah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle