SGK'dan mağduriyetleri bitirecek 'Hasta Kabul' kararı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) milyonlarca kişiyi ilgilendiren özel hastanelerle ilgili kararı açıkladı. Buna göre kısmi branşlardaki hasta kabulü anlaşması yerine bütün branşlarda hasta kabul edilmesi şartını getirdi.

GİRİŞ 31.05.2022 12:52 GÜNCELLEME 31.05.2022 12:52
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aldığı kararla bazı özel hastanelerin kısmi branşlardaki hasta kabulü anlaşması yerine bütün branşlarda hasta kabul edilmesi şartını getirdi.

SGK ÖZEL HASTANELER İLE İLGİLİ KARARINI AÇIKLADI

SGK, 27 Mayıs'ta yayımladığı "Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi" ile bazı özel hastanelerin hastalara hizmet vermede sınır getiren uygulamasına son verdi.

Kısmi branş anlaşması bulunan hastanelerde sadece kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, doku organ nakli, acil ve hiperbarik oksijen tedavisi branşlarında sunulan tedaviler SGK tarafından karşılanıyordu.

YENİ UYGULAMA İLE TÜM BRANŞLARDA VATANDAŞA HİZMET VERİLECEK

SGK'nın yeni uygulamasıyla özel hastaneler, tüm branşlarında vatandaşların her türlü sağlık hizmeti talebine cevap verecek. Böylece hastalara hizmet vermede sınır getiren kısmi branşlardaki hasta kabulü uygulaması sona erecek ve tedavilere kapsamlı cevap verilmesi mümkün hale gelecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemşerim senin gibiydim bafraya gittim çokda güzel muayene oldum tavsiye ederim
    Cevapla
  • Bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Samsunda dört aydır iki devlet hastanesinden de göz poliklinigi icin randevubalamiyorum. Cimere yazdik gelen cevap, saat 16:00 da randevular yenileniyor, denemeye devam edin. Böyle sacmalik mi olur. Ozel hastaneler tum branslara acilmis... bedava mi? Resmen soguyor ozel hastaneler milleti. Para mi var vatandasta? Son iki üc yilda saglik hizmeti resmen çöktü. Neden acaba?
    Cevapla
  • Ysfhll 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl yani? Şimdi özel hastaneye gittiğimizde ücret almayacak mı?
    Cevapla
  • FATİH 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet, Zeki Müren de seni görecek.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Aydınlatılmış/ KARARTİLMİS ONAMm Formu ZULMUNEDE SON VERİN.
    Cevapla
  • Vahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık sigortan var .Hiç bir işe yaramıyor..Yılda 13000TL para öde Devlet hastanesinde doktor kaprisi çek yada evde kocakarı ilaçlarıyla tedavi olmaya çalış..Sistem değiştirilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle