3600 ek gösterge tamam! İşte artışlar! Sırada EYT var

Milyonlarca memur ve emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin çalışma tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taslak metni Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak.

3600 ek gösterge tamam! İşte artışlar! Sırada EYT var
3600 ek gösterge tamam! İşte artışlar! Sırada EYT var
GİRİŞ 31.05.2022 07:19 GÜNCELLEME 31.05.2022 12:07
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

3600 ek gösterge çalışması tamamlandı. Beştepe'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında toplantı yapıldı. Dar ve geniş kapsamlı olmak üzere iki alternatif değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önerileri de dikkate alınarak metne son şekli verilecek. Yasa teklifi daha sonra Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Milyonların dört gözle beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesiyle maaşların yanı sıra emekli aylıkları ve ikramiyeleri de artacak.

Milyonların dört gözle beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi tamamlandı. Yasayla hemşire, din görevlisi, polis ve öğretmenlerin maaş, emekli maaşı ve ikramiyeleri artacak. Öte yandan; Kariyer mesleklere 600-800 puan eklenecek. Şube müdürleri, daire başkanları hiyerarşiye göre gösterge alacak.

EK GÖSTERGE ARTIŞI NE KADAR OLACAK?

Bakanlık, metni Memur-Sen'in 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler ve buna bağlı olarak yeni tazminat yansıtma oranları oluşturulmasını içeren talebiyle birlikte sivil örgütlerin de görüşlerini alarak şekillendirdi.

Taslakta hemşire, polis, din görevlisi, öğretmen meslekleri dışındaki unvanların ek göstergelerinin de 600-800 puan arasında artması bekleniyor. Milyonların dört gözle beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesiyle maaşların yanı sıra emekli aylıkları ve ikramiyeleri de artacak.

Düzenlemenin ardından sözleşmeli personel ve emeklilikte yaşa takılanlar konusu masaya gelecek.

ARA KADEME TEKLİFİ

Memur-Sen, bakanlığa sunduğu çalışmada 2200 ila 3000 ve 3000 ila 3600 arasında iki kademe eklenmesi istenirken, bu kademelere bağlı olarak yeni tazminat yansıtma oranları oluşturdu. Yine mevcut durumdaki 3600 ile 4800 kademesinin de yeniden düzenlenerek, 3600 ila 4200, 4200 ila 4400 ve 4400 ile 4800 olmak üzere üç ara kademe eklenmesi öngörülüyor.

Genel müdür yardımcısı, üniversite genel sekreter yardımcısı, il, bölge ve şube müdürü gibi bazı unvanlar, görevin önemi ve hiyerarşik yapı dikkate alınarak ek gösterge cetvelinde daha üst gruplara yükseltilecek. Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu görevlileri için eğitim durumu da dikkate alınarak ek gösterge rakamı üzerinde çalışılıyor.

EMEKLİ AYLIĞI DA ARTACAK

Kariyer mesleklere 600-800 puan eklenecek. Şube müdürleri, daire başkanları hiyerarşiye göre gösterge alacak. Unvanlardaki dengesiz ek göstergeler düzeltilirken, yönetici, avukat, teknik hizmet, genel idare sınıfı, göstergesi olmayan personel de dikkate alınacak.

Ek göstergeden yararlanan, ancak öğrenim nedeniyle birinci dereceye gelenlerin yararlanması için yansıtma oranlarında farklılık yapılacak. Düzenleme daha önce emekli olanların ikramiyelerini etkilemeyecek, yasa çıktıktan sonra emekli aylıkları artacak.

ERKEN EMEKLİLİK...

Erken emeklilik milyonlarca çalışanın hayali olup bunun için hangi yolların izleneceği de en çok merak edilen konuların başında geliyor. Emeklilik öncesi farklı sigorta sicil numaralarının mutlaka birleştirilmesi gerekiyor. Sicil birleştirme talebinde bulunmak aylık bağlama süresini kısaltacağı gibi, hak kayıplarını da önlüyor.

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 166
  • memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Şunu açık ve net olarak söyleyeyim; ben yıllarca Ak Partiye oy vermiş biriyim ve bu duruşum devam edecek. Fakülte lisans mezunuyum, ek göstergem 2200, imam da aynı. Eğer lisans mezunu imamın ek göstergesi 2200'den 3600' yükselirse ve ben yerimde çakılıp kalırsam, bu hayra alamet değil. Hükümet böyle bir ayrımcılık yapar ve benim gibileri ötekileştirirse; o zaman sözün bittiği yere geliriz ve bu vahim hata hiç affedilmeyecek. Millet-Zillet ittifakının değirmenine su taşınmış olacak. Ayrımcılığa hayır, hayır, hayır.
    Cevapla
  • ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Din görevlisinin göstergesi 3000, 2200 olanlar 2 yıllık mezunlar, buna göre 2 ylluklar 3600 olacak yanlış bnce
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine kaymak kaymak tabakaya helal mi değil hakkımı helal etmiyorum öbür dünyada alırız inşallah...
    Cevapla
  • UNUTMAYIN 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerin yolu EYT'den geçiyor.
    Cevapla
  • EYT'Lİ 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT, Erken Emeklilik değil. 1999 yılı öncesi verilen bir HAKTIR. Bizde bu Elimizden alınan Hakkımızı geri istiyoruz. İşin özeti bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle