Milas zeytinyağına İtalya’dan altın madalya

Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa Birliği coğrafi işaretine sahip Milas zeytinyağı İtalya’da yapılan zeytinyağı kalite yarışmasında altın madalya kazandı.

Milas zeytinyağına İtalya’dan altın madalya
Milas zeytinyağına İtalya’dan altın madalya
GİRİŞ 31.05.2022 01:04 GÜNCELLEME 31.05.2022 01:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu yıl 7’incisi düzenlenen yarışmada dünyanın en iyi erken hasat, soğuk sıkım sızma zeytinyağları yarıştı. Yarışmanın ev sahibi İtalya’nın yanı sıra yarışmaya Türkiye, İspanya, Yunanistan, Portekiz, Tunus, İsrail, Brezilya, Arjantin’den pek çok zeytinyağı markası katıldı. Dünyanın en iyi beş uluslararası sızma zeytinyağı yarışması arasında gösterilen EVOO 100C Uluslararası Zeytinyağı yarışması kuzey ve güney yarım kürenin en iyileri, yarışmaya katılan ülkelerin zeytinyağlarının en iyisi, sınıfının en iyisi seçildi. Yarışmada ayrıca kalitesine göre altın ve gümüş madalyalarla ödüllendirmeler yapıldı.

Türkiye’yi temsilen katılan zeytinyağı markaları arasında Gaila Oliva Memecik ülkenin en iyisi seçilirken, yarışmaya Milas’tan katılan bir işletmenin zeytinyağı ise erken hasat, soğuk sıkım, organik zeytinyağı dalında altın madalya kazandı. Yarışmaya Türkiye’den katılan 47 zeytinyağı markası altın, 25 zeytinyağı markası ise gümüş madalya kazandı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Gaila, Milas... isimlere bak.. Yurtdisinda her zaman daima Turk mali almak isteyen ben bu markalari Turk mali diye algilamiyorum. Sanki adam gibi bir Turk ismi bulamadinizmi da bunlari kullaniyorsunuz?..
    Cevapla