Gözler enflasyon, büyüme ve ihracat rakamlarına çevrildi

Ekonomide gözler bu hafta art arda açıklanacak büyüme, ihracat ve enflasyon rakamlarına odaklanacak. Yarın yılın birinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamları açıklanacak. Ardından ihracat ve enflasyon rakamları konuşulacak.

GİRİŞ 30.05.2022 06:22 GÜNCELLEME 30.05.2022 09:06
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu, yarın bu yılın birinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıklayacak. Ocak-mart dönemine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verileri saat 10.00'da duyurulacak.

Ekonomistler, GSYH'nin birinci çeyrekte yüzde 7,2 büyümesini bekliyor. Türkiye ekonomisi, 2021'in son çeyreğinde yüzde 9,1 ve tamamında yüzde 11 büyüme kaydetmişti.

İHRACAT VE ENFLASYON RAKAMLARI BEKLENİYOR

Hafta içinde gözlerin çevrileceği diğer veriler ise ihracat ve enflasyon rakamları olacak. Ticaret Bakanlığı mayıs ayına ilişkin geçici dış ticaret verilerini açıklayacak. Nisanda ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 artışla 23,4 milyar dolar olmuştu. TÜİK, 3 Haziran Cuma günü mayıs ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak. TÜFE nisanda aylık yüzde 7,25, yıllık yüzde 69,97 artmıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Zekeriya Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorum yapan arkadaşlar çok haklı ve çok yapıcı eleştirel yorumlar yapmışlar, şirketler elinizi vicdanınıza koyun ve karinizdan biraz çalışanlara yansıtin ki onlarda işlerini keyifle yapsınlar, asgari ücret en az 6000 bin olmalı..
    Cevapla
  • Hataylı Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede maaşla geçinenler dışında sıkıntı çeken yok, geçen bir yorum okudum adamın işleri %70 düşmüş ama kârı %10 artmış... Eğer iyiye bir gidiş varsa bunu maaşlılarada yansıtın, sözün bittiği yerdeyiz...
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu akaryakıtı sen mi üretiyorsun diyenlere... Bugüne kadar sen üretiyordun sorun yoktu da bugün mü üretmediğin aklına geldi? Başka cevap bulun kendinizi rezil etmeyin.
    Cevapla
  • kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    cari açığı olan bir işletme nasıl büyür biri bana anlatsın
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir vatandaş olarak Enflasyon rakamı hatasız ve dürüstçe açıklanmalı, vatandaşın Ak Partiye güveni zedelenmemeli, vatandaş aşağı yukarı rakamı bilir, çünkü sokaktadır, alış-veriş yapan kendisidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle