Gaziantep'te şeftali hasadı başladı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde şeftali üreticileri hasat telaşı yaşıyor.

Gaziantep'te şeftali hasadı başladı
Gaziantep'te şeftali hasadı başladı
GİRİŞ 28.05.2022 23:07 GÜNCELLEME 28.05.2022 23:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, gazetecilere, ilçede 200 dekar alanda üretimi yapılan şeftalinin hasadına başlandığını söyledi.

Yeşilyurt, Altınüzüm ve Sulumağara mahallelerinde "tüylü/tüysüz Bursa" ile erkenci "rich may" çeşitlerinin yetiştirildiğini belirten Köse, her yıl 15 Mayıs'ta yapılan hasadın bu yıl hava şartlarından dolayı geciktiğini ifade etti.

Köse, şeftalide verimin düşük olduğunu ancak fiyatların üreticiyi sevindirdiğini dile getirdi.

Yeşilyurt Mahallesi'nde şeftali yetiştiren Ahmet Aslan (62), 40 dönümlük bahçesinde 1600 şeftali ağacı bulunduğunu, Suriye sınırına 5 kilometre mesafedeki bahçesinden topladığı mahsulü Hatay'dan gelen ihracatçı firmaya sattığını söyledi.

Ürünün kalitesinin son derece iyi olduğunu belirten Aslan, "Bu yıl kış şartlarından dolayı rekoltemiz düşük ama fiyatlar iyi. Her sene 70 ton civarında ürün alıyordum. Bu yıl beklentim 25 ton civarında. Kilosunu 10 liraya bahçemizde ihracatçıya veriyorum. İşçi ve diğer hiçbir masrafına karışmıyorum. Onlar da Balkan ülkeleriyle Rusya'ya satıyorlar." dedi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Gariban çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yourumlara bakıyorumda insanımız çiftçiyi cok çalışıp şehirlilere ucuz sebze meyve yedirmek zorunda olan köleler olarak görüyor .bu ülkede sadece sebze meyve ihraç edilmiyor tekstil ihraç ediliyor otomobil ihraç ediliyor makina ihraç ediliyor onlara niye sesiniz çıkmıyor .her sene milyonlarca turist geliyor mesela onlarda gelmesin oteller boş olsun biz ucuza tatil yapalım .bu çiftçi düşmanlıgı nedir anlamadım .sürekli aynı yorumlar .ülkenin şuanki durumu için suçlu arıyorsanız çiftçi suçu en az olan kesimdir.
    Cevapla
  • Özel biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar ve Avrupalılar türk milletinin nimetlerini yerken yerli halk herşeyi pahalı yiyor adaletsizlik. Umarım halkimiz daha ucuz yerde onlarda kendi yiyeceklerini yer .
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    30 TL den aşağı satarlarsa darılırız
    Cevapla
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    fiyatlar üreticiyi güldürdüğüne göre tüketiciyi üzecek demektir
    Cevapla
  • Umurbey 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne o Emre kardeşim zoruna mı gitti memleket çiftçisinin para kazanması
    Cevapla
  • Taki 1 yıl önce Şikayet Et
    Pazara 25 tl ye gelir Almayız olur biter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle