Son dakika haberi: Ukrayna Türkiye'den yardım istedi!

Son dakika haberi: Rusya ile Ukrayna arasındakiş savaş etkilerini göstermeye devam ediyor... Ukrayna uğradığı Rus saldırıları sebebiyle zor günler geçirirken yatırım zincirlerinin zarar görmesi sebebiyle Türkiye'den yardım istedi.

GİRİŞ 28.05.2022 08:31 GÜNCELLEME 28.05.2022 09:22
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Başta tekstilciler olmak üzere, hammadde girdilerini Türkiye'den temin eden sanayicileri için Türkiye'den destek isteyen Ukrayna, deniz yoluyla ülkelerine alternatif ulaşım rotası geliştirilmesi ve tarım ekipmanı talebinde de bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Ukrayna Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svyrydenko'nun geçtiğimiz ay sonunda Türkiye'de gerçekleştirdiği görüşmede, Ukrayna'da faaliyet gösteren ve savaş öncesinde üretim için hammadde ve üretim girdilerini Türkiye'den temin eden başta tekstil üreticileri olmak üzere Ukraynalı sanayiciler için Türkiye'den yardım talebinde bulunuldu.

Türkiye'nin harekat hazırlığı ABD'yi panikletti: Dikkat çeken 'Suriye' hamlesi!Türkiye'nin harekat hazırlığı ABD'yi panikletti: Dikkat çeken 'Suriye' hamlesi!

TUA Başkanı Hüseyin Yıldırım, yerli uzay aracının 'tasarımı hazır' deyip tarih verdi!TUA Başkanı Hüseyin Yıldırım, yerli uzay aracının 'tasarımı hazır' deyip tarih verdi!

ANAHTAR TESLİM EKİPMAN

Önümüzdeki süreçte Ukrayna'da yer alan ve hammadde ile diğer girdilerini Türkiye'den temin eden, Ukrayna'ya benzer ürünlerin satışını yapan firmalar, çözüm önerilerini Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile paylaşacak. Savaş nedeniyle ihracatta yaşanan sorunlar hakkında da ekonomi yönetimine bilgi verilecek.

Benzin ve motorine bir zam daha geldiBenzin ve motorine bir zam daha geldi

Ukrayna ile temaslarda bir dizi başka konu da gündeme geldi. Sabah'ın haberine göre, Ukrayna'dan Türkiye'ye deniz ürünleri arzının yeniden başlatılması, deniz yoluyla alternatif ulaşım rotasının geliştirilmesi ve Ukrayna'ya tarım ürünlerinin işlenmesi için Türk ekipmanlarının temini de iki ülke arasında görüşülen diğer konular arasında yer aldı. Ukraynalı şirketlerin anahtar teslim teknolojik ekipmanlara ihtiyaç duyduğunu dile getiren Ukraynalı yetkililer, bu ekipmanlar için Türkiye'nin önemli tedarikçilerden biri olabileceğini ve bunun için Ukraynalı müşterilere ihracat finansmanı sağlanabileceğini ifade etti.

TAHIL KRİZİNDE GÖZLER ANKARA'DA

Ukrayna Savaşı nedeniyle dünya çapında bir gıda krizinin çıkmasından endişe ediliyor. Rusya ile birlikte küresel buğday arzının yaklaşık üçte biri Ukrayna'dan sağlanıyor. Tahıl ihracatı yapılamaması nedeniyle küresel çapta gittikçe büyüyen bir gıda krizi yaşanıyor.

Ankara'nın Ukrayna tahılının Türkiye üzerinden ihraç edilebilmesi için Moskova ve Kiev ile müzakereler halinde olduğu bildirildi. Reuters'a bilgi veren üst düzey bir Türk yetkili, "Türkiye üzerinden açılacak bir koridorla bu tahılın hedeflenen pazarlara ulaşmasına yönelik bir talep var. Müzakereler devam ediyor" dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan parlamentosunda türklere yapilan soykirimi alkislatan Zelensky yunanistan dan yardim istesin
    Cevapla
  • Nurhayat Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Jelinski ABD nin vekalet savaşcısı oldu...Biz burada çok dikkali olmalıyız.Rusya daha önemli Türkiye için...
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz Ege Irak Suriye bizim kadrajımızda olmalı.Rusya bizim için ABD ve Nato dan daha yakın...Hedefe Rusya ile ulaşa bilşriz....
    Cevapla
  • ahmet kalanoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    turkıye surıyede yarım ısını gızlıce yapsada abd onlem almadan ısı bıtırse daha ıyı olmazmıydı
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tarafsiz kalmali önce pkk ya karsi mücadele edilmeli pkk silah birakasaya kadar mücadeleye devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle