''Türkiye kendisine hayranlık bırakan bir ülke''

Türkiye küresel yumuşak güç endeksinde bu yıl 27 basamak birden atlayarak 22. sıraya yükselirken, endeksi hazırlayan BrandFinance'ın Üst Yöneticisİ David Haigh, “Türkiye'yi çok iyi bir ortak olarak gören birçok ülke mevcut.” dedi.

''Türkiye kendisine hayranlık bırakan bir ülke''
''Türkiye kendisine hayranlık bırakan bir ülke''
GİRİŞ 27.05.2022 15:02 GÜNCELLEME 27.05.2022 15:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Haigh, İsviçre'nin Davos kasabasından düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Merkezi Londra'da bulunan BrandFinance'ın bu yıl açıkladığı "Küresel Yumuşak Güç Endeksi"nde Türkiye 22 basamak atlayarak 22. sıraya yükseldi.

Haigh bunun ne anlama geldiğini "Biz bu endeks için yaklaşık yaklaşık 105 ülkeden 100 bin kişinin cevaplarını alıyoruz, görüşlerini soruyoruz. Endeks için sorularımızı cevaplandıranların sayısını artırarak yarım milyona çıkarmayı planlıyoruz." diyerek açıkladı.

Türkiye'nin küresel sıralamada yumuşak gücünü artırdığını belirten Haigh, "Bizim yapmak istediğimiz, ülkelerin algılarının nasıl değiştiğini ölçmek. Böylece ülkeler bunu politika planlarına dahil edebilir. Bu algı, turizm stratejinizi planlama şeklinizi, doğrudan yabancı yatırım stratejinizi ve ürün stratejinizi nasıl etkilediğini anlamaya yarıyor. Türkiye (bu yıl endekste) oldukça iyi durumda." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin bölgesinde birçok ülke tarafından yakından takip edildiğini söyleyen Haigh, "Türkiye'yi çok iyi bir ortak olarak gören, kendisine hayranlıkla bakan birçok ülke var. Özellikle Orta Doğu'da. Harika bir ülke." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirası dikkate alındığında, yumuşak güç endeksinde daha da yukarılara tırmanma potansiyelinin olduğunu belirten Haigh, "Sanırım beni şaşırtan şeylerden biri, bir uygarlık merkezi olması göz önüne alındığında Türkiye'nin bu listede neden daha yukarılarda yer almamış olması." dedi.

"TÜRK MARKALARININ SAYISI ARTMALI"

Türkiye'nin kendisini dünyaya daha iyi anlatması ve tanıtması gerektiğinin altını çizen Haigh, "Türkiye eğitimli bir nüfusa sahip son derece gelişmiş bir ülke. Harika bir turizmi ve muhteşem yemekleri var.

Harika olan pek çok şey var ama hala birçoğundan dünyanın haberi yok. Türkiye hala keşfedilmemiş yerlerden biri." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin imalat sanayisindeki performansı dikkate alındığında küresel ölçekte bilinen daha fazla markaya sahip olmasının gerektiğini belirten Haigh, "Örneğin yoğun bir şekilde marka yaratmaya çalışılıyor. Uluslararası arenada herkesin güvendiği markalara sahip olunursa, bu Türkiye'nin yumuşak gücünü kuşkusuz artıracaktır." yorumunu yaptı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • hhüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    ''Türkiye çok iyi bir ortak'' Harika bir cümle ve benim güzel ülkemi anlatıyor. Allah yöneticilerimize firaset ve basiret versin. Daima ileri TÜRKİYEM ve amin :)
    Cevapla