Bakanı Kirişçi herkes bilsin deyip duyurdu: Gıda krizi olmayacak

Rusya'nın Ukrayna'yı karşı başlattığı işgal girişimi sonrası gündeme gelen gıda kriziyle ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci'den tüm Türkiye'yi rahatlatan bir mesaj geldi.

GİRİŞ 27.05.2022 12:16 GÜNCELLEME 27.05.2022 13:25
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla beraber tüm dünyada buğday sıkıntısının yaşanabileceği gıda krizi korkusunu gündeme getirdi.

Avrupa'nın tarım tahıl ambarı olarak gösterilen Ukrayna'da 40 milyon ton tahıl yüklü gemiler limandan ayrılmak için Putin'in kararını beklerken BM ve bir çok ülkeden gıda krizine ilişkin uyarılar da peş peşe geliyor. Putin'in hamlesi 'küresel gıda güvenliğine açılmış bir savaş" olarak nitelendirilirken  Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, ''Başkan Putin size sesleniyorum, eğer bir kalbiniz varsa lütfen bu limanları açın." çağrısında bulunmuştu. Putin ise ambargoların kaldırılması şartıyla gıda krizinin aşılabileceğini söyledi.

Bir anda dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline gelen gıda krizine ilişkin Londra merkezli The Economist dergisi, Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber gündeme gelen gıda krizine ilişkin "Yaklaşan gıda felaketi" bir kapak yayınladı.

Derginin kapağında, "Savaş, kırılgan dünyayı kitlesel açlığa doğru itiyor. Bunu düzeltmek herkesin işi." ifadelerine yer verildi.

BAKAN KİRİŞÇİ'DEN TÜM TÜRKİYE'Yİ RAHATLATAN AÇIKLAMA

Dünya bu haldeyken Türkiye'nin gıda krizinden etkilenip etkilenmeyeceği merak edilirken, Bakan Kirişçi korku senaryolarına karşı rahatlatan bir açıklama yaptı.
 

"HERKESİN BİLMESİNİ İSTERİM..."

Dünya medyasında çıkan küresel gıda krizi haberlerinin spekülatif olduğuna dikkat çeken Bakan Kirişçi,  "Hasat dönemine girmemiş olsa idik belki söylenebilirdi ama kuzey yarımkürede hasat başlamış iken, hasadı yapılan bir ürünle ilgili ‘3 aylık stok kaldı’ demenin ne kadar anlamsız olduğunu herkesin bilmesini isterim. Şu anda buğday hasadı başladı bizim buğday sorunumuz yok. Geçen yıla göre fazlamız var. Ayrıca ihracat yasağı getirdik." dedi.

TÜRKİYE'DE HASAT BAŞLADI

Ulusal Hububat Konseyi, Türkiye’nin 2022 yılı buğday rekoltesinin geçen yıla göre yüzde 17,6 artışla 17 milyon tondan 20 milyon tona çıkacağını tahmin ederken, Türkiye'nin en önemli hububat üretim merkezlerinden Adana'da buğday hasadı başladı.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 54
  • Mehmet cebecioğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hz Yusuf filminin gercekleri
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugünün işini yarına bırakmamalısınız.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Rızkı veren var. Biz önlemimizi alalım takdir gene onun
    Cevapla
  • arif 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz için gıda krizi tehlikesi yok.. çünkü sebep yok. Çok ciddi kuraklık, afet savaş gibi olaylar olması gerek. fiyatların artma sebebinin de kıtlıkla ilgisi yok. bizde sadece yabancı medyanın dolduruşuna gelenler ve bunu bilerek yayan muhalefet taraftarları var..
    Cevapla
  • Ramo 1 yıl önce Şikayet Et
    Her soruna çözüm üreten Cumhurbaşkanımız ve çalışma arkadaşlarına güveniyoruz. Şu dövizin tepesine bir daha vurun. Enflasyona da kalıcı bir çözüm bulun bırakın 2023 ü. 2053 ü bile Ak parti kazanır. Muhalif şeyleri belediye seçimlerinde verdiği sözleri tutsun!
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    40 numara yorum şu ekonomi telallarını bir susturun Allah aşkına başladilar yine 1 haftadır 30 olacak 50 de durmaz bunu yapanlar hain değilmi vursa tepesine 6 ay daha rahat edebiliriz dolara vereceğin paraya başka bir emtia bul sorun olmuyor dolar arttımı sol kanadın ali okuku mezununa güç yetiremiyoruz sabrımızı sınıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle