Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina'dan itiraf: Şirketler ve vatandaşlar için zor olacak

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, "Önümüzdeki çeyrekler kolay olmayacak. Dönüşüm devam ettikçe hem şirketler hem de vatandaşlar için zor olacak." dedi.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina'dan itiraf: Şirketler ve vatandaşlar için zor olacak
Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina'dan itiraf: Şirketler ve vatandaşlar için zor olacak
GİRİŞ 26.05.2022 14:58 GÜNCELLEME 26.05.2022 14:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ülke ekonomisinin girdiği yapısal dönüşüm süreci nedeniyle mali kaynaklara ihtiyaç duyacaklarını belirterek, "Önümüzdeki çeyrekler kolay olmayacak. Dönüşüm devam ettikçe hem şirketler hem de vatandaşlar için zor olacak." dedi.

Nabiullina, Rusya Bankalar Birliği'nin başkent Moskova'da düzenlediği toplantıda, Rus ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaptırımların ilk döneminde yaşanan şoklara karşı adımlar attıklarına işaret eden Nabiullina, "Aldığımız önlemler, ortaya çıkan sorunlarla mücadele etmeyi amaçlıyordu. Sonuç olarak da mali istikrarı korumayı ve enflasyonist bir sarmalın yaşanmasını önlemeyi başardık." dedi.

Nabiullina, sağlanan başarıya rağmen rahat bir nefes alınmaması gerektiğini vurgulayarak, "Tam tersine, ülke ekonomisinin girdiği yapısal dönüşüm süreci nedeniyle mali kaynaklara ihtiyaç duyacağız. Önümüzdeki çeyrekler kolay olmayacak. Dönüşüm devam ettikçe hem şirketler hem de vatandaşlar için zor olacak." diye konuştu.

Rusya Merkez Bankası, Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle politika faiz oranını 28 Şubat'ta yüzde 9,5'ten yüzde 20'ye çıkarmıştı. Banka, bugün gerçekleştirdiği toplantıda faizi son olarak yüzde 11'e düşürdü.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika batıyor , Rusya hala ayakta.
    Cevapla