Rusya Merkez Bankası, politika faizini düşürdü

Rusya Merkez Bankası, politika faiz oranını yüzde 14'ten yüzde 11'e düşürdüğünü duyurdu.

Rusya Merkez Bankası, politika faizini düşürdü
Rusya Merkez Bankası, politika faizini düşürdü
GİRİŞ 26.05.2022 10:58 GÜNCELLEME 26.05.2022 15:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bankadan yapılan açıklamada, Rus ekonomisine yönelik dış koşulların zorlu kalmaya devam ettiği ve büyümenin önünde engel teşkil ettiği belirtildi.

Enflasyondaki artışın yavaşladığı kaydedilen açıklamada, Rus rublesinin güçlendiği, mali istikrara yönelik risklerin azaldığı, bu nedenle bazı sermaye kontrollerinin hafifletilebileceği bildirildi.

Nisanda yüzde 17,8 seviyesinde bulunan yıllık enflasyonun 20 Mayıs itibarıyla yüzde 17,5'e gerilediği belirtilen açıklamada, "Rusya Merkez Bankası, politika faiz oranını 300 baz puan indirerek yüzde 11'e düşürme kararı almıştır. Ekonomideki durumun tahminler doğrultusunda ilerlemesi halinde 2022 sonuna kadar daha fazla faiz indirimi mümkün görünmektedir." denildi.

Rusya Merkez Bankası, Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle politika faiz oranını 28 Şubat'ta yüzde 9,5'ten yüzde 20'ye çıkarmıştı. Banka, 29 Nisan'da gerçekleştirdiği toplantıda faizi son olarak yüzde 14'ye çekmişti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 8
  • S.Manas 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşalar bizim cari açığımız enerji , senelik 60-70 milyar dolar enerjiye veriyoruz. Rusya kendi ihtiyacını karşılıyor + satıyor elinde enerjisi olmasa görürdük hallerini. Adamaların teknoloji ve enerji bağımlığı yok. 20 milyon km2 toprakları var. Gıda konusunda da çok sorun yaşamıyorlar. Biz millet olarak aşırı aç gözlüyüz. Devlette denetimini düzgün yapmıyor. Netice kriz.
    Cevapla
  • ahir zaman ümmeti.. 1 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru . hem kendi milli parçalarına sahip çıkıyorlar. bizde en ufak bir firsatta döviz bürosuna hücum ediyorlar. sonra dua eder vatanımızı Bayrağımızı kor ya Rab diye
    Cevapla
  • Hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde derhal savaşa girelim ve faizi düşürelim...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki savaşa giren biziz. Bizim ekonomi çöp.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ne yapak biz de mi düşürek haber7. Düşürek de ortalık şenlensin istersen.
    Cevapla
  • numan 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı bizim MB ye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle