Hindistan, şeker ihracatını 10 milyon tonla sınırladı

Hindistan, iç piyasa taleplerinin karşılanabilmesi ve şeker fiyatlarında istikrarının korunması için şeker ihracatını 10 milyon tonla sınırladı.

Hindistan, şeker ihracatını 10 milyon tonla sınırladı
Hindistan, şeker ihracatını 10 milyon tonla sınırladı
GİRİŞ 25.05.2022 23:33 GÜNCELLEME 25.05.2022 23:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yetkililer, halihazırda haziran-ekim döneminde 9 milyon tonluk şeker ihracat anlaşması bulunduğu ve bunun yaklaşık 7,8 milyon tonunun teslim edildiğini açıkladı.

Hindistan geçen haftalarda buğday ihracatına da kısıtlama getirirken şeker ihracatının da 10 milyon tonla sınırlanması kararının dünya genelindeki tarım ürünleri üretimi ve arzının düşmesi nedeniyle ülke içi talep ve fiyat dengesinin korunması amacıyla alındığı kaydediliyor.

Yetkililer, ülkede bu yıl 30 milyon ton şeker üretimi yapılmasının beklendiği ve ülke içi talebin ise yaklaşık 28 milyon tonu bulabileceğini belirtti.

İhracatta kısıtlamanın ardından şeker üreticilerinin gelecek aydan itibaren ihracat için izin başvurusu yapması gerekiyor.

Ülke içi talebin, eylül-kasım dönemi düzenlenecek festivaller nedeniyle artması ön görülüyor.

Hindistan'da şeker fiyatlarında son dönemlerde kayda değer bir artış görülmezken nisanda enflasyonun yüzde 7,8 artmasıyla hükümet benzin, mazot ve kömür gibi bazı kalemlerde vergi indirimine gitti.​​​​​​​

Hindistan, Brezilya'nın ardından en fazla şeker üreten ve ihraç eden ülke olarak öne çıkıyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Mülayim 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz satarız yeterki dolar gelsin, önemli değil..
    Cevapla
  • MURAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be Hindistan dan şeker ve bugday almak öyle mi?
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan gida alinmamasi lazim
    Cevapla
  • Mmm 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı bizim gibi onlarda glikoz lobisine yenik düşmüş. Bizdede durum aynı. Şeker pancarı için kota var fazla ekemezsin. Şeker ithalatı için kota var fazla ithal edemezsin. Devlet gücü ile glikoz alımına zorlanıyoruz. Sonra obezite kanser diyabet vs için ayrıca para harcıyoruz. Bu ilaçlar ile glikoz imalatı aynı kişilerce yapılıyor. Sağlığımızı bozarken paramızı alıyorlar. Sonra ilaç satarken yine paramızı alıyorlar. Acaba kim neden izin veriyor buna.
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hindistendan bir şey almayın müşirkle tücaret yapılır mı pis adamlar
    Cevapla