Bakan Yanık açıkladı: İhtiyaç sahiplerine 295 milyon TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ''Mayıs ayına ilişkin diğer sosyal yardımlarımızın yanı sıra üç nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 295 milyon TL ödeme yapıyoruz'' dedi.

Bakan Yanık açıkladı: İhtiyaç sahiplerine 295 milyon TL
Bakan Yanık açıkladı: İhtiyaç sahiplerine 295 milyon TL
GİRİŞ 25.05.2022 11:45 GÜNCELLEME 25.05.2022 13:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımları ile Çoklu Doğum Yardımı kapsamında Mayıs ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan sosyal yardım ödemelerine ilişkin bilgi verdi.

Şartlı Eğitim Yardımı ile çocukların okula devam etmesi kaydıyla, ilk ve orta öğrenim çağında çocuğu bulunan ve sosyal güvencesi olmayan ailelere eğitim desteğinde bulunduklarını kaydeden Bakan Yanık, ''Buna ek olarak Şartlı Sağlık Yardımı ile de 0-6 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere, Sağlık Bakanlığının belirlediği zamanlarda sağlık kontrollerini yaptırmaları kaydıyla düzenli nakdi yardımda bulunuyoruz'' dedi. 

Çoklu doğum sonucu dünyaya gelen çocukların bulunduğu ihtiyaç sahibi hanelere de nakdi destek verildiğini bildiren Bakan Yanık, "Bu kapsamda, Mayıs ayına ilişkin diğer sosyal yardımlarımızın yanı sıra bu üç sosyal yardım programımız ile 295 milyon TL ödeme yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Yanık, üç nakdi sosyal yardım programındaki ödemelerin 28 Mayıs’a kadar süreceğini belirtti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ???!!!! 1 yıl önce Şikayet Et
    NAfaka mağdurları sizin için birşey ifade ediyor mu
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bi eksiklik tamamlansa daha güzel olur, yoksul sizi bulacağına siz yoksula ulaşsanız daha iyi olur. yol yöntem bilmeyen garibanlar altta ezilip gidiyorlar.
    Cevapla
  • Görmedik 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne çocuğuma burs alabildim ne de sosyal yardım ödemesi gördüm. Kime neye göre veriyorlar gelirim asgari ücretin üzeri ama hane sayım ve giderim çok
    Cevapla