Kurbanlık fiyatlarında manipülasyon: Piyasanın iki katı rakam verdi

Kurban bayramının yaklaşması ile beraber 2022 yılı kurbanlık fiyatlarına ilişkin ilk rakamlar gelirken, açıklanan bazı rakamlardaki fahişlik kurbanlık piyasasında fırsatçılık tehlikesini gündeme getirdi.

GİRİŞ 25.05.2022 11:47 GÜNCELLEME 26.05.2022 09:50
Bu Habere 206 Yorum Yapılmış

Haber7

Son dönemde özellikle konut, gıda ve otomobil fiyatlarında yaşanan fırsatçılık Kurban bayramının yaklaşması ile kurbanlık fiyatlarına da sıçradı.

KRUBANLIK PİYASANI YUKARI ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR İDDİASI

Bayramın yaklaşması ile 2022 yılı kurbanlık fiyatlarının ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak edilirken, açıklanan bazı rakamlar piyasa yukarı mı çekilmeye çalışılıyor sorunu akıllara getirdi.

İKİ KATI FİYAT AÇIKLADI

Bu yıl 450-600 kiloluk ortalama bir büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 30-40 bin TL bandında olması beklenirken, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, 2022 büyükbaş kurbanlık fiyatlarının bu yıl 60 bin ila 70 bin banında satılacağını açıklayarak piyasanın iki katı fiyat verdi.

ORTALAMA FİYATMIŞ GİBİ AÇIKLADI, PİYASASI KARIŞTI

Açıklanan 70 bin TL'lik rakamın ancak 900 KG-1 ton arası kurbanlıklarda olması beklenirken, Civil'in bu rakamı ortalama fiyatmış gibi açıklaması tepkilere neden oldu.
2022 yılı kurbanlık fiyatlarının büyükbaşta 30-40 bin TL, küçükbaş hayvanlarda ise 3-4 bin TL arasında olması bekleniyor

ORTALAM BÜYÜKBAŞ KURBANLIK EN FAZLA 40 BİN TL OLUR

Oysa ki Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan 2022 yılı kurbanlık fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada fiyatlarda enflasyon ve maliyetler nedeniyle birtakım artış olması rağmen canlı 600 kiloluk bir tosunun fiyatının en fazla 40 bin TL'yi bulacağını açıkladı. Doğan "Geçen yıl Samsun'da büyükbaş canlı hayvanın kilo fiyatı 35 TL'den satılıyor. Bu sene ise 60 TL civarında satılıyor. Küçükbaş kurbanlık ise geçen yıl 800-1500 TL arasında değişiyordu. Bu sene küçükbaş kurbanlık fiyatı ise 2,5 ile 4 bin TL arasında değişiyor. Geçen yıl ortalama bir büyükbaş kurbanlığın fiyatı 15 bin TL'ye alabiliyordu. Bu sene ise ortalama büyükbaş kurbanlık fiyatları 20-25 bin TL arasında değişiyor. Canlı 600 kiloluk bir tosunun fiyatı ise 40 bin TL'yi buluyor" dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 206
  • Ercan 58 1 yıl önce Şikayet Et
    Almayın Afrika ya bağışlayın oranın daha çok ihtiyacı var burada kurban kesen kurban kesene et veriyor çoğu buzdolabına koyup saklıyor gerek yok
    Cevapla
  • AltınAdam 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah için yapılan ibadeti fırsata çevirmek isteyen varsa bence herkes bu sene yurtdışı diyanete versin. et almak isteyen zaten ayda dört kilo et alsa en fazla 600 TL verir ki hem kurban kesmiş hemde etini almış olur.
    Cevapla
  • Ünal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde kesmeyiz :))
    Cevapla
  • Göksal 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahat olun... Hatırlayın hemen hemen her sene aynı manipülasyon ve aynı dedikodu. Son hafta ve ya arife günü her şey düzene girer. Su akar yolunu bulur. Doğruya doğru üreticide maliyetten şikayetçi müşteride.... Asgari müşterekte bulusmak gerek... Neticede ibadettir bu , hak ve hukuk gözetmek gerek. Allah kabul etsin....
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurbaliklari yurt disindan getirecegiz diye bir ilan verin ki, bu alcaklarin ellerinde patlasin, birdaha sisirtme yapacak cesaretleri kalacak mi ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle