Rus rublesi, dolar karşısında son 4 yılın en yüksek seviyesinde

Ukrayna'nın işgali nedeniyle yaptırımlarla boğuşan Rusya'nın para birimi ruble yükselişini sürdürüyor. Rus rublesi dolar karşısında Mart 2018'den beri en yüksek seviyeye çıktı.

Rus rublesi, dolar karşısında son 4 yılın en yüksek seviyesinde
Rus rublesi, dolar karşısında son 4 yılın en yüksek seviyesinde
GİRİŞ 25.05.2022 09:31 GÜNCELLEME 25.05.2022 14:37
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmeler piyasalarda ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Ruble, dolar karşısında rallisini 5. günde de sürdürerek Mart 2018'den beri en yüksek seviyeye çıktı. Rusya'nın sermaye kontrollerini gevşetmeyi değerlendirdiğine dair haberlere rağmen para birimi bugün dolar karşısında yüzde 2 yükselişle 56 seviyelerinde seyrediyor.

EN İYİ PERFORMANS GÖSTEREN PARA BİRİMİ

Ruble, Ukrayna'yı işgali nedeniyle uygulanan yaptırımların ülkeyi ekonomik darboğaza sokmasına rağmen dolar karşısında bu yıl yaklaşık yüzde 30 yükselerek en iyi performans gösteren para birimi oldu. Ancak ekonomistler toparlanmanın çok hızlı gerçekleştiğini ve bu değer kazancının bütçe gelirlerine darbe vuracağını, ihracatta rekabetçiliği de azaltacağını belirtiyor.

RUSYA SERMAYE KONTROLLERİNİ GEVŞETİYOR

Rus hükümeti yaptırımlar nedeniyle uygulamaya konan bazı sermaye kontrollerini gevşetiyor. Son olarak rubleyi korumak adına getirilen Rus ihracatçılarının döviz kazançlarındaki mecburi satış oranı yüzde 80'den yüzde 50'ye düşürüldü.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 21
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizden kötü durumdalar 5 kat aşağıdalar biz de geçmeliyiz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de türk parasıyla yapmalıyız ithal ürünü azaltmalı bizim doğal gaza başlayınca kesin yapmalıyız
    Cevapla
  • Rebelboy1903 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi paranı kullanmıyorsan sonuç bu dur ha tabi kendi paranı kullanmaya adamları zorlayacak urünün var mı o da mesele. Yani hadi rusya da doğalgaz var herkes de o ürüne mahkum o yapar bizde ne var da illede tl ile alacaksın diyeceğiz
    Cevapla
  • Yurttaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Halep kimdeyse arşın onda....önceden boru ABD di dolar+petrol kırbacıyla saldırıyordu....Şimdi Rusya Ruble+Gaz'la ABD ye çalım atıyor.....Kısaca şiddetle ihtiyaç duyulan ürün+paranız olacak.....yoksa keğıt keğıttır basımı 10 kuruştur....
    Cevapla
  • Adem baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden çıktı ruble, tek nedeni var petrol gaz bundan sonra rubleyle dedi, peki demeseydi şimdi ruble 20 kat değersizdi, biz ABD yada ab den mal alırken onlara TL verelim desek al TL ni bi yerine şok diyorlar ama onlar bizden mal alırken biz onların parasını kabul ediyoruz, yani ticaret karşılıklı değil biz onları kabul ediyor onlar bizim parayı kabul etmiyor, o yüzden biz her geçen gün soyuluyoruz , her ay ihracat rekorları kırılıyor ama halk her geçen fakirlesiyor çünkü ihracat karşılıklı değil onların parası geçerli bizim ki değil, ve bu olay 80-90 yıldır böyle ve oyuzden biz çalışa çalışa fakirleşiyoruz,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle