Almanya'nın yeni derdi Türkiye'ye gelen Rus turistler

ARD televizyonu, ambargo döneminde Rus turistler için Türkiye tarafından gerekli ortamın sağlandığını belirtti. "Batı'nın yaptırımlarına rağmen gereken her şeyi yapıyorlar" denildi.

GİRİŞ 24.05.2022 11:54 GÜNCELLEME 24.05.2022 12:22
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Türkiye, geçen yıl koronavirüs salgınına rağmen 4.7 milyon Rus turisti ağırladı.

Rus turistler, yeni sezona az bir süre kala yeniden Türkiye'de tatil yapmak için gün sayıyor.

RUS TURİSTLERİN TÜRKİYE'YE İLGİSİNİ YAZDILAR

Alman devlet televizyonu ARD, Ukrayna ile Rusya arasında denge politikası izleyen, ayrıca Moskova'ya yaptırımlara da katılmayan Türkiye'nin turizm politikasını eleştirdi.

"Türkiye, ödeme yöntemleriyle Rusları cezbediyor" başlıklı haberde, Türkiye'nin, Ukrayna'daki savaşa rağmen Rusya'dan birçok turisti ağırlamayı hedeflediği, bu nedenle Rus vatandaşları için ödemeler ve para transferlerinin kolaylaştırıldığı kaydedildi.

"BATI'NIN YAPTIRIMLARINA RAĞMEN..."

Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana Türkiye'deki Rus vatandaşlarının, ruble hesaplarına erişim korkusu yaşamadığına dikkat çekildi.

Haberde, "Batı'nın yaptırımlarına rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusların bu yıl da Türkiye'de tatil yapmalarını sağlamak için gereken her şeyi yapıyor." denildi.

"TÜRKİYE'DEKİ EMLAK PİYASASINA YÖNELDİLER"

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından, varlıklı Rusların Türkiye'deki emlak piyasasına yöneldiği, nisan ayında Rusların gayrimenkul alımlarının bir önceki aya göre ikiye katlandığı belirtildi.

Türk taşımacılık şirketlerinin, Rusları Türkiye'ye getiren Rus hava yollarına yönelik yaptırımlar karşısında devreye girdiği ifade edild

"TÜRK RİVİERASI'NDAKİ TATİLLERİ TÜM YAPTIRIMLARA RAĞMEN GÜVENLİ"

Aynı zamanda, Rus hava yolu Aeroflot'un Moskova ile İstanbul arasında uçuşlarını sürdürdüğü notuna da yer verildi.

Haberde, "Rus turistlerin Türk Rivierası'ndaki tatilleri tüm yaptırımlara rağmen güvenli görünüyor. Moskova'dan gelen tatilciler de bu yaz Antalya'da havuz başında uzanıp savaşı unutabilir." ifadesi kullanıldı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 144
  • ömer karaman 1 yıl önce Şikayet Et
    ondandegil yunana turist gitmeyecek diye gocunuyor mamayı alman veriyor kerizim
    Cevapla
  • kutahyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis çok yaşa
    Cevapla
  • Malatya 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya yine kiskanmaya başladı..tabi dolar ve Euro da çıkıyor .
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti devletinin başında koç gibi lider var.artık geride kaldı o günler hadi canım Annen ekmeğine yağ çalsın da ye
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kusura bakmasın.. Elalemin eli ile pilav yiyen Suudisi bile Kaşıkçıyı uçuruverdi. Ruslar bankta oturan baba kızı zehirleyiverdi. Biz de ise durum tam tersi Almanya'ya Avrupa'ya kaçan "vatan hainleri" cafelerde , caddelerde ,parklarda geziyor özgürce. Güçlü devlet teşkilatı ile bu adamlar gölgelerinden bile korkar halde olmalılarrrr.. Devletim içinde bu görevi kim üzerine alacak sa artık???
    Cevapla
  • Çarşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen al
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle