Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevine Bakan Varank'tan gülümseten yanıt

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansı'nın insanlı ilk uzay göreviyle ilgili paylaşımı için "Boydan elenmeye alıştım da yaştan elenmek biraz üzdü" dedi.

Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevine Bakan Varank'tan gülümseten yanıt
Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevine Bakan Varank'tan gülümseten yanıt
GİRİŞ 23.05.2022 23:18 GÜNCELLEME 23.05.2022 23:32

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Uzay Programı kapsamında belirlenen "Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu" görevinin başladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında başvuru şartlarından birinin de 45 yaşın altında olmak olduğunu ifade etti.

"YAŞTAN ELENMEK BİRAZ ÜZDÜ"

Türkiye Uzay Ajansı'nın konuyla ilgili paylaşımını Twitter hesabından retweetleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gülümseten bir paylaşımda bulundu.

Bakan Varank, "Boydan elenmeye alıştım da yaştan elenmek biraz üzdü" ifadelerini kullandı.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.